WHIRLPOOL OSLAVIL PATNÁCTÉ NAROZENINY V KOSMICKÉM STYLU

Praha, 26. září 2008 Společnost Whirlpool pojala své letošní jubileum opravdu velkolepě. Celoroční oslavy patnáctiletého působení značky Whirlpool v Čechách vyvrcholily grandiozní Whirlpool galaktickou show, kterou doprovázely nejmodernější hi-tech technologie.

 

Galaktické show předcházela tisková konference, která se uskutečnila o den dříve v Planetáriu Praha. Více než sedmdesátka novinářů v hlavním sále Planetária „prožila“ vesmírný let do Galaxie Whirlpool. Díky speciálnímu počítačovému programu Starvid byli účastníci tiskové konference doslova vtaženi do kosmického prostoru a putovali patnácti světelnými roky až do cílové stanice. V Galaxii Whirlpool pak navštivili její planety představující jednotlivé produktové skupiny a seznámili se s novinkami, které společnost chystá na český trh.

Po kosmické projekci si vzal slovo Radek Novotný, generální ředitel Whirlpool CR. Shrnul patnáctiletou historii Whirlpool V Čechách až po současnost, zdůraznil nejdůležitější milníky společnosti a pohovořil o nejnovějších technologiích spotřebičů Whirlpool. Na závěr neopomenul zmínit také další aktivity společnosti, která se angažuje mj. i v oblasti filantropie, sportu či kultury.

Druhý příspěvek přednesl Ján Živný, marketingový ředitel Whirlpool CR. Seznámil novináře s novinkami pro rok 2008/2009 v jednotlivých produktových skupinách, poukázal na nejmodernější funkce a patentované technologie nových spotřebičů Whirlpool. V závěru zmínil také vize společnosti Whirlpool – projekt ekologické kuchyně budoucnosti GREENKTICHEN, který společnost vyvíjí a chystá uvést na trh během několika příštích let, a uvedení značky KitchenAid na český trh, o němž česká pobočka Whirlpool v budoucnu uvažuje.

V samotném závěru tiskové konference předali Radek Novotný a Ján Živný pamětní šek mapující dlouholetou spolupráci společnosti Whirlpool s Kapkou naděje zástupcům nadačního fondu Kapky naděje – Vendule Svobodové a MUDr. Pavlu Bočkovi.

 

Whirlpool galaktická show 2008, nesoucí podtitul Patnáct světelných let do Galaxie Whirlpool se konala ve čtvrtek 18. září v prostorách Club Hotelu Praha v Průhonicích. Průvodcem celého večera byl herec Aleš Háma. Akci pro bezmála 1 400 hostů z řad obchodních partnerů a spolupracovníku společnosti předcházely zhruba tříměsíční přípravy.

Slavnostní večer se uskutečnil paralelně ve dvou halách Club Hotelu. V první hale byla expozice spotřebičů Whirlpool pojatá jako Galaxie Whirlpool. V jejím středu zářilo obrovské slunce a kolem něj byly shromážděny různobarevné planety reprezentující jednotlivé skupiny volně stojících i vestavných spotřebičů. Hosté tak měli možnost prohlédnout si zblízka téměř sedmdesát produktů značky Whirlpool a KitchenAid. Návštěvníky planet vítaly víly Whirlpool – patronky jednotlivých planet. K prohlídce produktů sloužilo i pět LCD obrazovek s technologií multi-touch screen, které mohli ovládat sami návštěvníci.  Pro hosty byl připraven bohatý raut včetně kosmického sushi; speciálně pojmenované galaktické koktejly servírovali barmani v rámci barmanské show. Součástí cateringu byla i ochutnávka archivních vín, slané i sladké chuťovky připravené na nové multifunkční parní troubě Whirlpool; přímo z kávovaru Whirlpool se podávala káva.

Druhá hala Club Hotelu byla vyhrazena pro vlastní show. Unikátní program s nejmodernějšími technologiemi byl ušit přímo na míru Whirlpool a připravoval se několik týdnů. Průlet vesmírem byl simulován na unikátním parabolickém plátně o šířce 45 m. Originální zvukové a světelné efekty dotvářely celkový realistický dojem kosmického prostoru. Dobrodružným letem ke Galaxii Whirlpool provázela diváky virtuální mimozemšťanka v podání Zory Jandové. S jednotlivými planetami a jejich obyvateli – nejmodernějšími spotřebiči Whirlpool seznámily diváky v následné animaci kosmické víly. Velkolepým završením kosmického výletu byla desetiminutová laserová show, z níž chvílemi doslova mrazilo. Laserové paprsky vytvářely nejen abstraktní obrazce, ale také symboly společnosti Whirlpool – 6. smysl, claim Poznáte rozdíl, logo společnosti, dokonce i tvary spotřebičů. Vše vyvrcholilo obrovskou laserovou číslicí patnáct, odkazující k výročí značky Whirlpool v Čechách. Celou laserovou show doprovázela variace na korporátní melodii Whirlpool, kterou speciálně pro tento slavnostní večer zkomponoval mladý hudební skladatel Martin Papírník.

Po skončení programu byla pro hosty připravena řada dalších atrakcí. V laserové síti si mohl návštěvník zkusit skládat vlastní hudbu brnkáním na laserové struny. U dalšího stanoviště probíhalo laserové měření hladiny antioxidantů v těle pomocí speciálního skeneru. Jinde si mohli zájemci poměřit své síly s cyklisty profesionální cyklistické stáje PSK Whirlpool-Author na speciálním trenažéru. Navštivit mohli i charitativní stánek Whirlpool věnovaný filantropickému projektu Dětský čin roku.

Audiovizuální zábavu obstaral V-jing, unikátní DJ show, při níž se synergicky doplňuje hudba s obrazy promítanými na plátně. Zakončením galaktického programu byla neonová taneční show v podání skupiny Infinitos. Jako vzpomínku na netradiční oslavu si každý z hostů odnesl dva exempláře speciálního vína Whirlpool z limitované edice, které si společnost nechala vytvořit pouze pro tuto příležitost.

 „Akci takového rozsahu jsme v Čechách uspořádali vůbec poprvé. A jsme velice rádi, že masivní účast našich obchodních partnerů bohatě předčila naše očekávání. Vždyť oslava našich patnáctých narozenin byla určena především jim, našim obchodním partnerům a dalším spolupracovníkům, kteří nám léta pomáhají budovat renomé značky Whirlpool a podílí se tak na našich obchodních úspěších,“ zhodnotil na závěr celý slavnostní večer Radek Novotný, generální ředitel Whirlpool CR.

Celou akci připravila pro Whirlpool CR agentura Ogilvy Public Relations. Na realizaci programu se podílely agentury ArtCom, Ministry, Repreoso, architektonický ateliér Respect_a a další subjekty.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy