Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  09.09.2008 14:20:49

První nemovitost v portfoliu Conseq realitního otevřeného podílové fondu

Conseq realitní otevřený podílového fond, Conseq investiční společnosti, a.s. realizoval v polovině srpna svou první investici do nemovitostí. V polovině srpna nabyl ideální polovinu logistického areálu v Uhříněvsi o celkové rozloze 22 000 m2 v katastrálním území Uhříněves, Praha 10. Areál má atraktivní polohu mezi známou obchodní a komerční zónou PrůhoniceČestlice, průmyslovou zónou Říčany (Černokostelecká i oblast Jažlovice) a průmyslovou zónou Štěrboholy a Hostivař a je dobře dopravně dostupný. V nevelké vzdálenosti je jednak nájezd na Štěrboholskou radiálu, ale i na dálnici D1 PrahaBrno (Průhonice) v těsné blízkosti areálu je železniční stanice na trati  PrahaBenešovČeské Budějovice.

V areálu je umístěno několik skladových hal o celkové skladové ploše cca 5000 m2 a administrativní budova s cca 350 m2 využitelné plochy. Obsazenost areálu je téměř 100%. Čistý výnos z nájemného (po odečtení nákladů na údržbu) dosahuje 8% pořizovací hodnoty investice.

Vlastníkem druhé poloviny logistického areálu je První realitní otevřený podílový fond kvalifikovaných investorů, který je rovněž obhospodařován Conseq investiční společností, a.s.

Investice dle Jana Vedrala, předsedy investičního výboru Conseq investiční společnosti, a.s., perfektně zapadá do strategie Conseq realitního fondu, která se zaměřuje na středně velké projekty s výnosem nad 7% a potenciálem dalšího zhodnocení, který Vedral spatřuje jednak v možnosti zvýšit kapacitu areálu výstavbou nových skladových hal či možnosti změnit účel užívání nemovitosti.

Conseq realitní OPF dosud nashromáždil od podílníků zhruba 90 milionů a od svého vzniku  (1/02/08) je zhodnotil o 2% (3,4% p.a.) investicemi na peněžním trhu. Investice do Uhříněveského logistického areálu, která v současnosti tvoří více než 40% portfolia fondu, pomůže dle Vedrala k naplňování cíle fondu přinášet podílníkům  zhodnocení ve výši 5-8% ročně. Investiční výbor Conseq investiční společnosti v současnosti vyhodnocuje další projekty, přičemž příští investice by mohla být dle Vedrala realizována již do konce tohoto roku. „Se zainvestováním prostředků Conseq realitního fondu jsme zatím příliš nespěchali,“ říká Vedral. „Spíše než o rychlost nám jde o nalezení projektů splňujících naše kritéria na velikost, riziko a  výnos. Ještě v počátku roku bylo obtížné takovéto projekty nalézt. Tržní prostředí se ovšem od začátku roku mění. Zatímco ještě na konci loňského roku na českém trhu převládali kupující peroucí se o každý projekt, dnes je situace opačná, a vhodné projekty za rozumnou cenu se již začínají objevovat.“

Společnost Conseq Investment Management, a.s., nabízí Conseq realitní fond od počátku roku 2008. Jedná se o  speciální fond nemovitostí určený k veřejné nabídce širokému spektru investorů zejména z řad fyzických osob, jehož podílové listy jsou nabízeny veřejnosti prostřednictvím nezávislých finančních poradců, s kterými Conseq IM spolupracuje (jejich seznam viz www.conseq.cz).

 

Základní údaje o Conseq realitním OPF:

Investičním cílem fondu je dosahovat v dlouhodobém horizontu stabilního zhodnocení svěřených prostředků měřeného v českých korunách, zejména investováním do nemovitostí v České republice a dalších zemích střední a východní Evropy. Minimální výše investice je 100.000,- , čistá hodnota aktiv fondu je stanovována 1x měsíčně, ve stejném intervalu je možné nakoupit či prodat podílové listy fondu. Při investici je aplikován vstupní poplatek dle aktuálního sazebníku. Více informací na www.conseq.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)





?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688