Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Pojištění  |  25.06.2008 16:31:18

Top-Pojištění.cz nabízí nově přes internet havarijní pojištění

Čeští řidiči mohou od dnešního dne (25. 6. 2008) porovnávat havarijní pojištění na internetu. Tuto možnost nově spustil portál www.top-pojisteni.cz. Ten je tak prvním portálem na tuzemském trhu, který havarijní pojištění porovnává, a navíc i plně prodává online.  

 

Společnost Top-Pojištění.cz působí na českém trhu už více jak dva a půl roku. Za tu dobu
si čeští řidiči už zvykli na možnost porovnat, vybrat si a uzavřít povinné ručení přes internet.
„Jsme rádi, že se naše nabídka rozrůstá. Řidiči tak mají nyní možnost pojistit si svoje vozidlo komplexně a to tedy včetně havarijního pojištění,“ říká Pavel Ronovský, jednatel a ředitel společnosti Top-Pojištění.cz. Kompletní porovnání aktuálních nabídek naleznou návštěvníci už nyní na internetových stránkách
www.top-pojisteni.cz.

 

Tzv. agregátor (tj. systém porovnávající jednotlivé nabídky) na www.top-pojisteni.cz
patří dlouhodobě mezi nejvíce navštěvované internetové stránky o pojištěníČR. Top-Pojištění.cz v roce 2005 jako první spustila na svých internetových stránkách službu porovnání povinného ručení. Od této doby neustále potvrzuje, že například dle počtu klientů je jedničkou na českém trhu ve svém oboru. „Velice nás těší přízeň klientů, jejichž počet stále dynamicky narůstá. V nejbližších dnech dosáhneme důležitého mezníku - 50 000. klientů. Doposud jsme navíc zprostředkovali pojištění s celkovým předepsaným pojistným za více než 180 mil. ,“ říká Alena Bartoňová, jednatelka a finanční ředitelka společnosti Top-Pojištění.cz. Ta měla na konci roku 2007 více než 31 tis. klientů a byla tak dle statistik České kanceláře pojistitelů dokonce větší než 3 pojišťovny na českém trhu (Wüstenrot, Direct a Dolnorakouská pojišťovna).

 

Top-Pojištění.cz tak nyní provozuje jednoduché a přitom přehledné porovnání 3 hlavních produktů, které lze přímo také online uzavřít. Vedle zmiňovaného havarijního pojištění a povinného ručení také prodává cestovní pojištění. „Našim cílem je poskytnout klientům komplexní služby a produkty, které jim jednoduchou a rychlou formou přiblížíme. Porovnání a uzavření pojištění jim poté nezabere více než 15 minut,“ uzavírá Ronovský. Společnost Top-Pojištění.cz už nyní připravuje další produkty, které zařadí do svého portfolia. Jedná se zejména o oblast neživotního pojištění.

 

Společnost Top-Pojištění.cz patří do mezinárodní skupiny GrECo International, která je předním pojišťovacím makléřem pro korporátní klienty na českém trhu už více jak 15 let. Tato finanční skupina působí
v 17 zemích střední a východní Evropy a internetová divize GrECo Direct provozuje obdobné portály také
v Maďarsku, Rakousku a nový portál bude v nejbližší době spouštět v Polsku. Top-Pojištění.cz je licencovaný pojišťovací agent a makléř a je členem AFIZ (Asociace finančních a investičních zprostředkovatelů) a APEK (Asociace pro elektronickou komerci).

 

Postup sjednání havarijního pojištění je velmi jednoduchý

 

Prvním krokem je zadání údajů o vozidle, jeho ceně a způsobu zabezpečení. „Naše společnost používá mezinárodně vyzkoušený oceňovací systém EurotaxGlass's. Tato součást je velice důležitá, protože pomáhá našim návštěvníkům určit správnou hodnotu vozidla, na kterou by mělo být pojištěno, aniž by podstupovalo riziko podpojištění a tedy krácení v případě pojistné události,“ vysvětluje Ronovský.

 

Následuje vyplnění údajů o majiteli vozidla, volba typu havarijního pojištění (všechny rizika nebo jen havárie či odcizení) a případná kombinace s povinným ručením v jednom balíčku. Na přehledné stránce se poté uživatelům zobrazí jednoduché porovnání cen jednotlivých pojišťoven a informace o možných doplňkových připojištěních. Zobrazená cena je skutečnou a konečnou cenou na pojistné smlouvě. „Naše klienty vždy pravdivě informujeme o skutečné ceně jednotlivých produktů a nejdeme tedy cestou nějakého předběžného a nepřesného srovnání. Produkt havarijního pojištění v současné době spouštíme v první fázi s ČSOB Pojišťovnou, Generali a pojišťovnou Triglav. Během několika týdnů doplníme další 4 významné pojišťovny do našeho portfolia,“ dodává Pavel Ronovský.

 

Po zvolení některé z nabízených pojišťoven a vyplnění údajů potřebných pro uzavření smlouvy, následuje rekapitulace a seznámení se všemi pojistnými a právními podmínkami souvisejících s uzavření pojistné smlouvy. Po kliknutí na tlačítko objednávky, systém zašle na zadanou e-mailovou adresu její potvrzení, prozatímní zelenou kartu pro povinné ručení a následně také pojistnou smlouvu. „Naše společnost zavedla používání zaručeného elektronického podpisu certifikovaného Českou poštou, jako certifikační autoritou v souladu se zákonem o elektronickém podpisu. Tímto podpisem nyní označujeme všechny smluvní a právní dokumenty, které naši klienti od nás dostávají,“ popisuje Pavel Ronovský.

 

Pojistná smlouva se uzavírá zaplacením první splátky pojistného na účet pojišťovny
do 15ti dnů. Dle zákona o pojistné smlouvě tak nahrazuje podpis klienta. Smlouva tedy existuje
už jen v elektronické podobě, zelenou kartu ovšem klienti Top-Pojištění.cz obdrží ještě následně během 2 pracovních dnů jako originál do své poštovní schránky.

 

Všechny pojišťovny jsou však u havarijního pojištění velice obezřetné vůči pojistným podvodům. Z tohoto důvodu také klienta do 48 hodin od objednávky kontaktuje asistenční služba a dohodne s ním termín a místo prohlídky vozidla s pořízením jeho fotodokumentace. „Jsme rádi, že jsme pro tento servis navázali exkluzivní spolupráci se společností ÚAMK, která patří mezi špičky v asistenčních službách na českém trhu a její pokrytí je skutečně po celé republice. Naši klienty tak nebudou muset nikam jezdit, ale technik je navštíví v dohodnutém čase přímo u nich doma nebo v zaměstnání. Od tohoto okamžiku jsou také kryty škody na pojišťovaném vozidle,“ objasňuje Pavel Ronovský.


Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Po 17:00  Cena pojištění nemovitostí v USA letos rekordně vzroste OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pá 12:00  Stále více penzistů chodí do práce (Německo) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pá   6:00  Německá nehodová bilance 2023: O 42 obětí na životech více OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688