Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  16.03.2008 14:55:00

Mirek Topolánek je úspěšný premiér


K tomuto závěru dnes došlo v Nedělní partii na Primě zhruba 8850 hlasujících diváků odpovídajících na anketní otázku, což představovalo 59 % z došlých sms. Premiér měl, podobně jako před týdnem Jiří Paroubek, k dispozici veškerý čas před přestávkou na objasnění svých politických, vládních i soukromých aktivit, poté dostala příležitost k "monologu" na téma romská otázka senátorka Liana Janáčková.

Hlavní slovo v Otázkách Václava Morovce na ČT 1 drželi Martin Bursík a Vojtěch Filip, oba se však nacházeli mimo studio, první z jmenovaných v Brně, druhý v Českých Budějovicích. Zajímavé uspořádání debaty (radar, reformy, referendum, odbory, penze, Jiří Čunek, Lisabonská smlouva) personálně doplňoval odborářský boss Milan Štěch a náměstek ministra financí Marek Šnajdr, ti pro změnu z Prahy, v zájmu dodržení stylu ve vysílání však nikoli ve studiu, ale zřejmě z prostor uvnitř budovy. Protože v úplném závěru pořadu vstupoval do vysílání i prezident Agrární komory Jan Veleba, tak jedinými účastníky přítomnými ve studiu nakonec byli pouze náměstek ministra financí Ivan Fuksa a expert ČS David Navrátil, kteří se zabývali světovou ekonomikou, potažmo vlivem americké ekonomiky na ni.

Místy dost vzrušená debata Bursíka s Filipem vykazovala jistou asymetrii, nevyplývající jenom z aktuálních pozic v rámci politického systému. Předseda KSČM dostal od svého diskusního partnera několikrát příležitost k ozřejmení právnických institutů, šéf zelených tentokrát nebyl příkladem racionálního přístupu k debatě, jeho argumentace nejednou připomínala příběh o chytré horákyni, která nebyla ani nahá ani oblečená, ani pěšky ani na kole. Když měl např. vysvětlit postoj, resp. zaujmout stanovisko pro futuro ke zdravotnické reformě, tak bez otálení plynule přešel k demografickému vývoji v penzijním systému, což je zřejmě jeho vůbec oblíbené téma. V rámci hodnocení aktivit odborů se zase primárně zabýval Štěchovým členstvím v ČSSD. Ten mu to vzápětí vrátil tím, že relativizoval deklarovanou barvu strany, jíž předsedá.

Náměstek Šnajdr na připravených grafech názorně a průkazně ukázal rapidní pokles plýtvání podle jím demonstrovaných kritérií a zároveň zdůraznil, že již existují účastnici systému, kteří dosáhli nebo se blíží k čerpání limitovaném pěti tisíci korun. V tomto směru by však asi mnoho laických pozorovatelů zajímalo, zda, případně proč, musí tito pacienti dále uhrazovat péči, léky a recepty nadále do "ročního vyúčtování" - a zejména - otevřené konstatování, že toto opatření v podstatě odčerpává ze systému více finančních prostředků, a to proto, že poplatky jsou příjmem lékařů (zdravotnických organizací) a  lékárníků.

 


                 Další (rozšířené) informace a zajímavosti  zde, například do zpřesněného vyhledávání návodů v kuchařce doplněn recept na semlbábu :-)

     


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688