Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  20.11.2007 12:25:03

Raiffeisen stavební spořitelna potvrdila uzavření smlouvy o koupi HYPO stavební spořitelny

Dnes oznámila Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (RSTS) akvizici HYPO stavební spořitelny a.s. Smlouvu o nákupu sto procent akcií HYPO stavební spořitelny a.s. podepsali zástupci společnosti Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH, mateřské společnosti RSTS s členy skupiny UniCredit, majiteli HYPO stavební spořitelny. Skupina Raiffeisen se stane stoprocentním vlastníkem HYPO stavební spořitelny po splnění odkládacích podmínek, zejména po schválení transakce ze strany České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Získání potřebných souhlasů, a tedy nabytí vlastnictví akcií, se očekává v prvním čtvrtletí 2008. Podmínky transakce jsou důvěrné.

 

Cílem spojení obou stavebních spořitelen je posílit tržní podíl. V průběhu roku 2008 se předpokládá sloučení obou společností do subjektu, který bude dosahovat osmnáctiprocentního podílu na trhu stavebních spořitelen. V dlouhodobém horizontu bude společnost vyvíjet aktivity, které povedou k dalšímu navýšení tržního podílu. Spojením RSTS a HYPO stavební spořitelny vznikne subjekt, který bude mít téměř jeden milion klientů. Nová společnost bude pokračovat v poskytování nejkvalitnějších služeb v oblasti bydlení určených širokému spektru klientů.

 

Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH uspěla v prodejním procesu organizovaném prodávajícími akcionáři prostřednictvím společnosti UniCredit CAIB. Za naším finálním rozhodnutím stojí potenciál, který spojením RSTS a HYPO stavební spořitelny vznikne. Naše společnost se tak stane třetím nejsilnějším subjektem na českém trhu stavebního spoření podle celkových aktiv. Zhodnotíme a upevníme tak silné finanční zázemí a zkušenosti skupiny Raiffeisen v České republice. Všem stávajícím i potenciálním klientům nabídneme vedle vysoce konkurenceschopných produktů i zázemí velké mezinárodní skupiny,“ řekl Johann Ertl, Managing Director Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH a předseda dozorčí rady RSTS. „Začátkem roku 2008 vznikne specializovaný integrační tým, který připraví strategické kroky vedoucí ke sloučení obou společností,“ sdělil Jan Jeníček, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Raiffeisen stavební spořitelny.

 

„Po ukončení převzetí je jedním z našich hlavních cílů motivace všech zaměstnanců
a spolupracovníků. Na jejich odhodlání a nasazení záleží i spokojenost našich klientů, a právě oni budou hlavním zdrojem pro náš úspěch,“ sdělil Hans-Dieter Funke, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Raiffeisen stavební spořitelny a dodal: „Počítáme se všemi obchodními zástupci HYPO stavební spořitelny, kterým nabídneme relevantní podmínky. Spojením vznikne obrovský potenciál pro profesní růst všech zaměstnanců obou společností. Všem klientům samozřejmě garantujeme plnou platnost jejich uzavřených smluv. V rámci nové společnosti budeme nabízet atraktivní produkty. Pro klienty vytvoříme optimální podmínky, které budou odpovídat jejich potřebám.“

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688