Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  02.11.2007 09:57:32

KB obhájila prvenství z roku 2005 a získala ocenění Banka roku 2007

Společnost Fincentrum vyhlásila 1. listopadu ve večerních hodinách vítěze ocenění MasterCard Banka roku. Titul Banka roku po roce opět získala Komerční banka, která obhájila své prvenství z let 2004 a 2005. Ocenění Bankéř roku získal generální ředitel Československé obchodní banky Pavel Kavánek. V rámci slavnostního galavečera bylo vyhlášeno i osm vítězů kategorií: Nejdůvěryhodnější banka roku, Nejdynamičtější banka roku, Hypotéka roku, Účet roku, Penzijní fond roku, Pojišťovna roku, Životní pojištění roku                      a  Stavební spořitelna roku. Nad oceněním MasterCard Banka roku 2007  převzalo záštitu Ministerstvo financí ČR. Kategorii Hypotéka roku zaštítilo Ministerstvo pro místní rozvoj.

 

V hlavní kategorii Banka roku bylo nominováno 17 bank zaměřených na retailové produkty. Do seznamu byla zahrnuta i Poštovní spořitelna, která nemá samostatnou právní subjektivitu, ale je významným hráčem na českém bankovním trhu, zejména díky velkému počtu klientů.                       V kategorii Bankéř roku bylo nominováno 16 bankéřů, vrcholných představitelů bank nominovaných v hlavní kategorii. Listina nominovaných a porotců v této kategorii je totožná.

 

Cílem ocenění MasterCard Banka roku je nejen přinášet jednotlivým finančním institucím zpětnou vazbu odrážející jejich celoroční úsilí, ale také poskytnout české veřejnosti pomocnou ruku při výběru z rozmanitého spektra nabízených finančních produktů,“ uvedl Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Ukrajinu. „Důkazem, že si ocenění MasterCard Banka roku během 6 let své existence stalo důvěryhodným měřítkem kvality finančních služeb, je rozšíření tohoto modelu i do dalších zemí. V Maďarsku bude MasterCard Banka roku vyhlášena letos podruhé a na Ukrajině startujeme první ročník,“ dodal Ján Čarný.

 

Odborná porota hlasovala v osmi z deseti kategorií. Členy poroty byli odborníci z oblasti financí, politické a akademické sféry, novináři a zástupci předních korporací v České republice. Podklady pro hodnocení poroty připravují analytici Fincentrum ve spolupráci s odborným partnerem ocenění, společností Capgemini Czech Republic. Zpracování výsledků ocenění proběhlo  pod notářským dohledem JUDr. Aleny Procházkové. „Je pravděpodobné, že zkušenosti manažera, vysokoškolského profesora či předsedy vlády s českými bankami budou odlišné. Právě o rozmanité pohledy na české banky nám jde především a jsem přesvědčen, že díky této rozmanitosti odrážejí výsledky ocenění Banka roku stav českého finančnictví velmi věrně,“ řekl Martin Nejedlý, ředitel společností Fincentrum a předseda odborné poroty ocenění. 

 

Hlasování poroty probíhalo korespondenční formou. Každá kategorie je uvozena stručným úvodním komentářem, který představuje základní charakteristiku trhu a nejvýznamnější počiny bank za hodnocené období, tedy za rok 2007. Následují podklady od jednotlivých bank, pojišťoven a spořitelen, které dodávají nominované instituce.

 

“Uplynulý rok byl pro české bankovnictví přelomový. Ostrá konkurence na trhu donutila banky ještě více sledovat potřeby a přání svých klientů a přizpůsobit jim své nové produkty. Věřím, že se bankám bude dařit stejně jako letos i v příštích letech. Banky by neměly usnout na vavřínech - čekají je velké projekty, například v oblasti platebního styku anebo projekty spojené se zásadními změnami IT a procesů směrem k servisně orientované architektuře,“ řekl Patrik Horný, generální ředitel Capgemini Czech Republic.

 

Kategorie Životní pojištění roku měla samostatnou porotu. Její členy nominovala Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky AFIZ. V této kategorii došlo k zásadním změnám na prvních pozicích. Vítězství si vydobyla Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group.

 

V kategorii Nejdůvěryhodnější banku roku 2007 hlasuje široká veřejnost. V letošním roce jsme rozšířili hlasování veřejnosti prostřednictvím internetu a SMS o výzkum veřejného mínění, který realizovala agentura STEM/MARK. Jednoznačným vítězem kategorie se stala Česká spořitelna.

 

Partnerem kategorie Nejdynamičtější banka roku 2007 je společnost Ernst  & Young.  Nejdynamičtější bankou roku je Raiffeisenbank, která obhájila prvenství z roku 2006. Na druhém místě se umístila GE Money Bank a třetí příčka patří v letošním roce Komerční bance. „Titul Nejdynamičtější banka roku není synonymem pro banku s nejvyšším počtem nových zákazníků. Dynamická banka se odlišuje soustavnými inovacemi produktů a zlepšovánm služeb poskytujících klientům. To jí přináší nové klienty, a co je neméně důležité, pomáhá jí to udržet si stávající zákazníky,“ říká Douglas Burnham, partner Ernst & Young zodpovědný za oblast

finančních služebčeské republice a na Slovensku.

Nad oceněním MasterCard Banka roku 2007  převzalo záštitu Ministerstvo financí ČR. Kategorii Hypotéka roku zaštítilo Ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem ocenění je ohodnotit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů působících na českém trhu.

 

Organizátorem ocenění MasterCard Banka roku 2007 je společnost Fincentrum Media, generálním partnerem společnost MasterCard Europe, vedoucí platební systém stojící za značkami platebních karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro. Partnerem ocenění je společnost Ernst & Young, odborným partnerem společnost Capgemini Czech Republic.  Partnerem byla v letošním roce také agentura STEM/MARK a odborným partnerem AFIZ (Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců).

 

Kompletní výsledky naleznete v příloze č. 1 této tiskové zprávy.

 

Více informací naleznete na www.bankaroku.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688