IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  11.09.2007 11:37:00

Americké akcie uzavíraly v pondělí smíšení, Fed na mušce

Trhy zahájily růstem tím jak investoři vážili prohlášení představitelů Fedu ještě před schůzkou FOMC v příštím týdnu ale ve velmi volatilním obchodování do poledne o všechny zisky přišly aby v závěru opět posílily a uzavíraly jen s malými změnami. Hlavní Dow Jonesův index zakončil se ziskem 0,11% na 13 127,85 bodů. Šestnáct z třicítky blue chips dokázaly uzavřít v pozitivním teritoriu vedeny American Express, General Electric a McDonalds. Trh se odrazil od rezistence na metě 13,200 a našel suport na úrovni 13,040 bodů. Širší index S&P 500 klesl o 0,13% na 1451,70 bodů a technologický index Nasdaq Composite oslabil o 0,26% na 2559,11bodů. Index malých společností Rusell 2000 ubral 0,77% a zakončil na 769,81 bodu.

Většina investorů vyčkává na signály Fedu. Předseda rady guvernérů Fedu Bernanke přednese projev v Berlíně a pozorovatelé budou analyzovat každé jeho slovo které by mohlo naznačit jak asi bude rozhodovat Americká centrální banka za týden na schůzce bankovní rady. Walt Dysney oznámil že zahájil náhodné testy bezpečnosti značkových hraček poté co spotřebitelské obavy vzrostly když jeho rival Matel musel stáhnout z trhu miliony kusů výrobků.

Lehman Brother snížil doporučení pro akcie Palm na underweight a reagoval na slabou poptávku po smartphone Palm Treo. J.P.Morgan naopak zvýšil hodnocení pro výrobce her Hasbro. Goldman Sachs snížil doporučení pro výrobce čipů Intersil z neutral na prodej.

Nejlépe si vedl sektor internetové architektury poté co Apple oznámil prodej miliontého kusu iPhone, ztrácel naopak realitní index a internetových technologií poté co Yahoo rozhodl dále provozovat on-line inzertní jednotku a akcie Bea Systems nečekaně klesly. Intel oznámil že očekává ve 3Q vyšší než očekávané tržby. Výrobce procesorů AMD slavil při spuštění nového dlouho očekávaného mikroprocesoru Barcelona pro serverový trh. Akcie vylétly o 1,5%.

Společnost Blacstone Group uvedla že investuje do China National Bluestar divize ChemChina $600 mil a bude mít 20% podíl. Cena ropy atakovala rekordního maxima $77,60 poté co OPEC signalizuje že ponechá současné těžební kvóty beze změny. Aktivní říjnový kontrakt uzavíral se ziskem 79centů na $77,49 za barel.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688