Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  10.07.2007 11:23:34

Škoda Praha získala na Slovensku dvě významné zakázky

ŠKODA PRAHA a.s. se vrací na území Slovenské republiky. Společnost uzavřela v minulých dnech dva významné kontrakty se společností Slovenské elektrárne, a.s., vlastněnou italským koncernem Enel, které pro společnost ŠKODA PRAHA a.s. – kromě důležitého posílení zakázkové náplně – symbolizují zejména návrat na toto tradiční teritorium.

 

„Velmi si ceníme toho, že jsme od tak náročného klienta, jakým je společnost Slovenské elektrárne, a.s., získali tyto projekty. Věřím, že jde o první krok naší společnosti k většímu angažování na tomto trhu, náš tým zde musí prokázat schopnosti realizovat zakázky v termínu a kvalitě očekávané zákazníkem a navázat tak na předchozí dobrou tradici, kterou ŠKODA PRAHA a.s. na Slovensku vytvořila,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti ŠKODA PRAHA a.s. Radek Benčík.

 

Prvým projektem je podle jeho slov modifikace existujících generátorů 220 MW a příslušenství související se zvýšením výkonu bloků Jaderné elektrárny V2 Jaslovské Bohunice, který bude ŠKODA PRAHA a.s. realizovat v letech 2007 – 2010. Cílem projektu je zvýšení výkonu čtyřech generátorů, tj. zvýšení účinného výkonu z 220 MW na 253 MW. Hlavním dodavatelem společnosti ŠKODA PRAHA a.s. bude společnost BRUSH SEM s.r.o. Cena tohoto kontraktu je na úrovni jedné miliardy slovenských korun.

 

Druhý projekt odstartuje podle Radka Benčíka již letos v polovině srpna a jedná se o odvodnění sádrovcové suspenze z odsíření bloků 1 a 2 Elektrárny Nováky B (skladování a transport). Jeho cílem je efektivní využití sádrovcové suspenze, jako odpadního produktu odsíření, v cementářském průmyslu, resp. po dalším zpracování v podobě sádry pro stavební průmysl. Cena kontraktu je v desítkách milionů slovenských korun.

 

Společnost ŠKODA PRAHA a.s. je tradičním dodavatelem vysokovýkonných energetických systémů (klasických a jaderných elektráren, paroplynových cyklů a špičkovacích zdrojů), rekonstrukcí stávajících elektráren, výstavby a rekonstrukcí průmyslových a komunálních energetických systémů (tepláren) a ekologických projektů (spalování biomasy).

 

Za 53 let své existence ŠKODA PRAHA a.s. vyprojektovala a dodala více než stovku energetických celků s celkovým výkonem 38 000 MW do 25 zemí světa. V roce 2005 se stala součástí Skupiny ČEZ a založila 100% dceřinou společnost ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. Krédem společností je nabízet zákazníkům řešení „na míru“, podle jejich požadavků a přání. Samozřejmostí je dodržení vysoké kvality v poměru s konkurenceschopnou cenou. Společnosti disponují unikátním odborným know-how, erudovaným týmem technických odborníků a širokou subdodavatelskou základnou.

 

Mezi nejdůležitějšími projekty, na kterých společnost ŠKODA PRAHA a.s. v současné době pracuje, jsou projektové a spouštěcí práce pro komplexní obnovu Elektrárny Tušimice II, jejímž generálním dodavatelem je dceřiná společnost ŠKODA PRAHA Invest s.r.o., příprava koncepčního projektu pro výstavbu nového zdroje v Elektrárně Ledvice o výkonu 660 MW, koordinace projektových prací pro připravovanou komplexní obnovu Elektrárny Prunéřov II a zakázky pro jaderné elektrárny Dukovany a Temelín v oblasti modernizace zařízení a zvýšení výkonu, dále pak dodávky pro výstavbu egyptských elektráren New Talkha a El Kureimat II.

 

Společnost ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. vznikla v roce 2005 jako 100% dceřiná společnost ŠKODA PRAHA a.s. ŠKODA PRAHA Invest s.r.o. je generálním dodavatelem projektů Obnovy výrobní kapacity společnosti ČEZ, a. s., tj. projektu Komplexní obnovy Elektrárny Tušimice II, jehož samotná realizace byla spuštěna 2.6.2007, Výstavby nového 660MW zdroje v Elektrárně Ledvice a Komplexní obnovy Elektrárny Prunéřov II, jež jsou oba v přípravné projektové fázi a ve fázi výběru dodavatelů klíčových dodávek díla.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688