Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Auto Moto  |  15.02.2007 10:58:33

Nová podoba Škody Superb je už známa

Špionážní snímky, které v České republice jako první uveřejnil deník Blesk, poodhalily vizáž nové Škody Superb. Finální verze, která bude oficiálně představena příští rok, se od nich pravděpodobně lišit nebude. Z fotografií je patrné, že oproti současnému modelu získá superb na dynamice až agresivitě. Přední maska se zamračí, zadní světla se „zrychlí“ a budou protažena hluboko do boků vozu.

S ostatními mladoboleslavskými vozy nový superb spojuje charakteristická maska chladiče, která se poprvé objevila na roomsteru. „Každý rok chceme uvést na trh nový model,“ řekl minulý týden MF DNES šéf automobilky Detlef Wittig. Nový superb by tedy mohl být představen již za rok na březnovém autosalonu v Ženevě.

„Nejde o firemní snímky, takže se k nim nebudeme vyjadřovat,“ uvedl včera mluvčí firmyEvžen Krauskopf. Podle něj se na novém modelu intenzivně pracuje.

Nová generace největší škodovky se chystá na silnice až příští rok. Už teď je ale Superb II hotový a probíhají jeho první testy. Deník Blesk uveřejnil špionážní fotografie, které ukazují novou masku, členitá přední světla i interiér. Lahůdkou, na které si škodováci zakládají, je unikátní konstrukce víka kufru. Podle informací Blesku už inkognito jezdí dvacet nových superbů. Finální podoba možná ještě dozná několika změn, vše záleží na tom, jak dopadnou crashtesty.

Čumák má být v roomsterovitém stylu, má ovšem o něco řezanější tvary a není tak oblý, jako u malých škodovek (například fabie). Přední světla se lehce inspirují studí joyster, zadní zasahují do boků a víka kufru.

O speciálních dveřích zavazadlového prostoru se už mluví dlouho. Od příštího roku bude u superbu možné otevřít buď celou zadní část, nebo jen víko kufru, jako u stávajícího superbu. Dnešní velká škodovka stojí na podvozku předposlední generace Volswagenu Passat, nový má jít o třídu níž a dostat - stejně jako octavie - podvozkovou platformu VW Golf. Blesk píše, že superb dostane mimo jiné pod kapotou motor 1,4 TSI, dočkat se máme i verze 4x4.

Do výbavy se kromě klasických parkovacích senzorů má dostat i kamera. Zajímavá je též informace, že nový superb má být dokonce levnější než ten stávající. Nejlevnější nový Superb s motorem 2.0 85 kW teď stojí 619 900 korun. Podle předchozích informací by se nový superb mohl jako koncept představit už za necelý měsíc na autosalonu v Ženevě.

Podobu nové Škody Superb II si můžete prohlédnout ve fotogalerii SUPERB.

Nová Škoda Superb II Detail řízení Superb II Škodovka v novém kabátě Superb II Přístrojová deska Superb II Maska nového Superb II
Superb II zavazadlový prostor Škody Superb II Nová Škoda Superb II Výroba Superb II Nový tmavý Superb II

(iDnes.cz, Blesk)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688