Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
Akcie v ČR  |  05.12.2006 14:43:56

Pegas Nonwovens zveřejnil prospekt emitenta

Společnost Pegas Nonwovens, S. A., dnes uveřejnila prospekt emitenta týkající se veřejné nabídky a přijetí svých kmenových akcií k obchodování na regulovaném trhu. Prospekt byl schválen v pondělí 4. prosince 2006 lucemburskou komisí pro dohled nad finančními trhy Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF).

 

Prospekt byl uveřejněn dnes v souladu s příslušnými právními předpisy na webových stránkách emitenta www.pegas.lu jakož i na stránkách České spořitelny, a. s. a její dceřiné společnosti Brokerjet České spořitelny, a. s.,. Prospekt bude zveřejněn také na webových stránkách ING Bank NV, organizační složka a ING Securities.

 

Žádost o přijetí všech kmenových akcií Pegas Nonwovens, S. A., k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha byla podána dne 30. listopadu 2006. Výbor pro kotaci Burzy cenných papírů Praha žádost schválil 1. prosince 2006.

 

Pegas Nonwovens, S. A., společně se svým většinovým vlastníkem, britskými privátními investičními fondy Pamplona Capital Partners I, LP, činí kombinovanou veřejnou nabídku, tvořenou částečně nabídkou nových akcií až do výše 2 020 000 kmenových akcií nabízených Pegas Nonwovens, S. A., a nabídkou akcií dosud držených většinovým vlastníkem Pamplonou, a to až do výše 2 575 000 kmenových akcií, s opcí na nadlimitní úpis 689 250 kmenových akcií. Akcie budou nabízeny formou veřejné nabídky retailovým a institucionálním investorům v České republice a Polsku a dále formou neveřejné nabídky vybraným mezinárodním institucionálním investorům.

Pamplona Capital Partners I, LP drží aktuálně 97,5 % akcií společnosti. Po ukončení primární nabídky by měla Pamplona disponovat zhruba 49,4 % akcií, v případě plného uplatnění opce na nadlimitní úpis by měl její podíl činit 42,1 %. Ke dni schválení prospektu činil základní kapitál emitenta celkem 7 419 400 akcií o nominální hodnotě 1,24 euro za akcii.

Veřejná nabídka a upisování by mělo začít dne 5. prosince 2006 a mělo by trvat
do 14. prosince 2006. Oficiální datum zahájení obchodování s akciemi společnosti na hlavním trhu je plánováno na 21. prosince 2006.

 

Konečná cena za akcii bude určena a oznámena koordinátorem emise po ukončení upisovacího období dne 15. prosince 2006 nebo v den blízký tomuto dni a bude stanovena v souladu se zájmem investorů a podle platných právních předpisů Lucemburska,České republiky a Polska. Cena nepřesáhne 50 euro za akcii.

 

Po ukončení primární veřejné nabídky bude rozptyl (free float) v případě, že budou všechny akcie úspěšně prodány, činit přibližně 48,7 %, nebo 56 % v případě uplatnění opce na nadlimitní úpis (přičemž nejsou brány v potaz akcie držené většinovým vlastníkem Pamplonou a managementem společnosti).

 

Globálním koordinátorem a bookrunnerem primární veřejné nabídky (IPO) je společnost ING Bank London. ING Bank NV, organizační složka je kotačním agentem primární veřejné nabídky pro Českou republiku. Právním poradcem IPO je Allen & Overy. Česká spořitelna, a. s., je spolu manažerem (co-leader) IPO.

 

Holdingová společnost Pegas Nonwovens byla registrována v Lucemburku jako akciová společnost v listopadu 2005 pod původním jménem Pamplona PE Holdco 2, S.A. Společnost je v současnosti kontrolovaná privátním investičním fondem Pamplona Capital Management, LLP, se sídlem v Londýně. Tato společnost kontroluje holdingovou společnost čtyř provozních společností v České republice, jmenovitě Pegas Nonvewens, s. r. o., Pegas-DS, a. s., Pegas-NT, a. s., a Pegas-NW, a. s.

 

Pegas Nowovens, S.A., vykázala k 30. 6. 2006 tržby v celkové výši 60,065 miliónů euro a čistý zisk 10,640 miliónů euro. Hrubý zisk společnosti činil k 30. 6. 2006 celkem 11,636 miliónů euro. Provozní zisk společnosti dosáhl v prvních šesti měsících letošního roku 19,711 miliónů euro. Finanční výsledky uvedené v prospektu jsou konsolidované a neauditované.

 

Společnost provozuje v České republice dva výrobní závody v Bučovicích a Příměticích disponující sedmi výrobními linkami. Pegas Nonwovens, působící na českém trhu již od roku 1990, se specializuje na výrobu netkané textilie na bázi polypropylenu a polyethylenu. Většina produkce směřuje k předním výrobcům dětských plenek, dámské hygieny a hygienických pomůcek pro inkontinentní osoby.

Časový harmonogram emise (přehled):

4. prosince 2006

Uveřejnění prospektu

5. prosince 2006 nebo den blízký tomuto dni

Oznámení cenového rozpětí (price range)

5. prosince až 14 prosince 2006

Upisování akcií a book building*

Ne později než 15. prosince 2006

Umístění akcií a stanovení nabídkové ceny (pricing)

15. prosince 2006 nebo den blízký tomuto dni

Začátek podmíněného obchodování na Burze cenných papírů Praha

19. prosince 2006

Vypořádání a platba**

21. prosince 2006 nebo den blízký tomuto dni

Doručení akcií

21. prosince 2006 nebo den blízký tomuto dni

Den zahájení oficiálního obchodování na Burze cenných papírů Praha a varšavské burze

 

(*) upisování retailovými klienty bude probíhat do 16.00 hodin pražského a varšavského času. Upisování institucionálními klienty bude ukončeno v 18 hodin stejného dne a stejného času

(**) platba institucionálními investory za akcie a vydání nových akcií, rovněž jako prodej akcií prodávajícím akcionářem, společností Pamplona Capital Partners I, LP

(***) přesný dodací termín bude záviset na načasování převodu akcií z Clearstream v Lucembursku do Euroclear, Univyc a NDS systému. Investoři, kteří se rozhodnout držet akcie přes přímé účastníky Clearstream, Lucemburk, nebo Euroclear by měli obdržet akcie 19. prosince nebo den blízký tomuto dni

 

Použití výnosů:

 

Úpisem nových akcií v primární veřejné emisi má Pegas Nonwovens v úmyslu získat hrubé výnosy ve výši přibližně 50 miliónů euro. Čistý výnosIPO by měl dosáhnout přibližně 43,1 miliónů euro po odečtení předpokládaných poplatků, nákladů a výdajů ve výši přibližně 6,9 miliónů euro.

 

Podrobnosti k výši čistého výnosu budou oznámeny do dvou týdnů po dni vypořádání  IPO v souladu s prospektem.

 

Čisté výnosyakcií nabídnutých a prodaných Pegas Nonwovens S.A. připadnou společnosti Pegas Nonwovens, zatímco výnosy z prodeje akcií prodávajícího akcionáře Pamplona Capital Partners I, LP, připadnou prodávajícímu akcionáři.

 

Pegas Nonwovens má v úmyslu použít čisté výnosyIPO na snížení úvěrového portfolia, na úhradu prioritních kapitálových certifikátů (priority equity certificates) společnosti Pamplona Capital Partners I, LP, a na zaplacení poplatků a nákladů spojených s IPO.

 

Zdroj: společnost, iPoint.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688