Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  31.10.2006 15:26:20

Morgan Stanley koupil už druhý podíl v hedgových fondech během dvou dnů


V portfoliu aktiv u významného bankovního a investičního domu světového formátu Morgan Stanley /MS/ dochází k pozoruhodným změnám. Během posledních dvou dnů totiž Morgan směřuje své investice už podruhé do společnosti hedge fondů. Dnes je to FrontPoint  Partners LLC a MS je připravena zaplatit zhruba 400 milionů dolarů.

 

Pojďme si trochu představit novou akvizici banky. FrontPoint je firma, která se ve své činnosti soustředí na pomoc manažerům fondů získat a zhodnotit peníze, provádí jejich obchodní pokyny a také jako doplněk se stará o účetnictví svých klientů. Cizí majetek, který je nyní v rukou FrontPointu a který je jím obhospodařován, má hodnotu 5,7 miliardy dolarů. Společnost vznikla v roce 2000. Jednání mezi oběma subjekty probíhalo bezmála rok, ale nyní  je připravena smlouva k podpisu.

 

Včera navíc koupil Morgan Stanley minoritní podíl v Avenue Capital Group, která má v aktivech dokonce 12 miliard dolarů. Tato aktiva jsou však převážnou měrou riziková, poněvadž se jedná o pohledávky za společnostmi, které jsou vesměs účastníky soudních řízení.

 

Steven Howard z newyorské Thacher Proffitt & Wood LLP vidí takové akvizice jako správné. Podle jeho slov právě hedgové fondy mají stále velký potenciál k absorpci peněžních prostředků, které se relativně lehce a významně zhodnocují. Podle jeho slov jsou nyní investiční banky, které se orientují tímto směrem, na dobré cestě.

 

Morgan Stanley k dnešnímu dni ovládá 76 miliard dolarů v hedgových fondech, akciích soukromých subjektů a v nemovitostech. Největší rival Goldman Sachs  Group Inc. ovládá zhruba dvojnásobný objem finančních prostředků uložených v těchto alternativních instrumentech.

 

Akcie společnosti Morgan Stanley včera zpevnily o 0,18% a nyní jsou na úrovni 76,58 dolaru. Od poloviny června letošního roku je tento titul na trvalém vzestupu. Od zmiňovaného okamžiku stačil posílit o 39,24 procenta. Takový zisk za čtyři a půl měsíce je pohádkový. O akcie MS je každým dnem velký zájem, což dokládají stabilní denní objemy obchodů kolem 4 milionů dolarů.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688