Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  12.09.2006 17:27:45

Výsledky Goldman Sachs Group táhnou ostatní akcie vzhůru nad očekávání obchodníků


Akcie na americké burze se dnes vydaly strmě vzhůru. A to bez ohledu na spíše negativní ohlášení o výši červencového obchodního deficitu Spojených států. Při ranních semidefinitních odhadech se očekával schodek 65,5 miliardy dolarů. Skutečnost je ale ještě pro USA horší. Deficit 68 miliard se pohybuje téměř na samé hranici horního intervalu předchozích predikcí expertů a analytiků.

 

I přes tuto negativní zprávu se akciový trh vyvíjí po svém otevření velmi dobře. Úctyhodné zisky zaznamenávají společnosti především díky prezentovaným výsledkům společnosti Goldman Sachs Group Inc., druhého největšího obchodníka s cennými papíry. Ostatní tituly navázaly ohromným růstem. Zdá se, že investoři v dnešní seanci před makroekonomickými daty zohlední spíše korporátní reporty velkých společností.

 

Na newyorské burze se hlavní indexy v 11:04 hodin tamního času nacházejí na těchto úrovních: Dow Jones Industrial Average přidal 60,91 bodu, což v procentním vyjádření znamená růst o 0,53%, na 11.457,75 bodu; technologický Nasdaq Composite posílil dokonce o 0,84% (+18,28 bodu) na 2.191,54 bodu; široký index Standard & Poor’s si prozatím připsal 0,62% (+8,11 bodu) na úroveň 1.307,65 bodu.Trhu pomáhají díky firemním výsledkům také pohyby ceny ropy, která se usazuje na svém pětiměsíčním minimu. Cena ropy se aktuálně nachází na úrovni 65,56 dolaru za barel.

 

Zisk za třetí čtvrtletí Goldman Sachs překonal odhady analytiků. Ti předpovídali úbytek o 2,97 dolaru na akcii. Mezitím došlo k propadu pouze o 1,4% ve čtvrtletí zakončeném 25. srpna. Analytici jsou zcela překvapeni a jednohlasně říkají, že se nebudou divit, když nastane nákupní hon na akcie firmy. Akcie ihned po zveřejnění zareagovaly růstem o 3,2%, tedy o 4,86 dolaru na 155,86 USD.

 

Růstový impuls tak dostaly akcie McDonaldu, které přidaly 42 centů na 37,57 dolaru. Společnost totiž reportovala nárůst svých prodejů za měsíc srpen ve výši šesti procent. Největší prodeje tradičně přišly z evropského kontinentu, kde se zvýšily o 8,8%. Applied Materials posílily o 47 centů na 16,90 USD. Bankovní dům Credit Suisse Group totiž navýšil u tohoto titulu rating z předchozího „neutral“ nově na „outperform“. Analytikové, mezi nimi i Satya Kumar, předpokládají zvýšení zájmu o paměťové čipy dokonce nad odhady expertů. Návazně vzrostl také Advanced Micro Devices Inc., a to o 28 centů na 25,94 USD. Světová dvojka ve výrobě procesorů do osobních počítačů se může těšit zvýšení ratingu od investiční společnosti Lehman Brothers, která změnila své hodnocení ze stupně „equal weight“ na „overweight“. Růstový potenciál vyplňují i ostatní firmy, např. Bristol-Myers Squibb (+55 centů na 23,94 USD), Hewlett-Packard Co. (+38 centů na 36,74 USD) nebo Apple Computer Inc. (+87 centů na 73,35 USD).

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688