Josef Trnka (TPS)
Investice  |  11.09.2006 07:23:53

Tvrdík tvrdí pěkné blbosti.


Jiří Paroubek  nešetří vůbec nikoho, jestliže v úvodu Otázek Václava Moravce znectil Mirka Topolánka pro údajný úvěrový podvod, tak později větou uvedenou v nadpisu počastoval svého volebního manažera (což mu ale nevadilo, aby jej i nadále řadil mezi své „talenty“). Stalo se tak v rozhovoru s ministrem zahraničí Vondrou nad tématem možného umístění americké raketové základny (radarové stanice) na území České republiky. 

Paroubek nevyloučil, že o radarové stanici by se dalo diskutovat, což ministr přivítal, ale dále si neodpustili vůbec nic. Na přetřes přišla dokonce i hmotnost obou soků. Vondra se pochlubil svými (časově) desetinásobnými zkušenostmi v diplomacii, bývalý premiér kontroval počtem zahraničních návštěv a množstvím přijatých potentátů jen za doby své vlády. Typické pro „rozhovor“ byly i způsoby oslovení:  Paroubek oslovoval Vondru důsledně jménem, ten zase kladl akcent na oslovení „pane poslanče.“ V závěru svého vystoupení po cca půlhodině ohodnotil ministrův vstup váháním mezi lží, nebo nepřipraveností.

V druhé části první hodiny se setkal Ivan Langer se svým předchůdcem a momentálním „stínem“ Františkem Bublanem.  Ten ministra vnitra kritizoval za (klasickou) „dezintegraci“ řídících struktur i proklamovaný styl řízení cukrem a bičem. Na to, proč sám nerealizoval doporučovaný procesní audit na který měl dostatek času však uspokojivou odpověď nenašel. I tentokrát přišla řeč na „Kubiceho zprávu číslo 2,“ podle Bublana dílo agentury využívající služeb (bývalých) zpravodajců.  Zatímco Langer takovéto označení tohoto „neznámým subjektem“ poskytnutého dokumentu odsuzoval s ohledem na čest jmenovaného policejního důstojníka, tak Bublan oponoval, že „plukovníka Kubice nelze poškodit, protože se už dost poškodil sám.“

Estrádní vyvrcholení debaty přinesla v daném kontextu omluva Ivana Langera Humpolečákům, za to, že den před tím poslal Jiřího Paroubka do jejich města s tím, že ho měl poslat dál. V tomto momentě se Václav Moravec neudržel a napověděl: „Do Pelhřimova.“ Z hlediska „Svěrákovské“ tvorby to jistě bylo pohotové (navíc Pelhřimov a jeho krematorium se nachází vlastně kousek od Humpolce), nicméně, ač odlehčeně pronesené, tak příliš žoviální a málo profesionální.

Partie na Primě byla prosta bonmotů. Již na počátku Pavel Bém konstatoval, že Jiří Paroubek není ochoten unést volební porážku, na což Zdeněk Škromach přispěchal s příkladem Slovenska a Mikuláše Dzurindy, který opakovaně vládl bez vítězství strany ve volbách. Bém dále zpochybnil své případné nástupnictví Topolánka a zároveň vyjádřil naději, že event. druhý pokus nedostane bývalý předseda vlády. Na rozdíl od Škromacha opět plédoval pro nové volby do PS, jejichž výsledek je ovšem jasný jen v nejistých průzkumech veřejného mínění.

V další části dostala příležitost odstupující ministryně informatiky Eva Bérová a hejtman kraje Ústí nad Labem Šulc. Bérová prokázala pohotovost a kultivovanost projevu, jen v otázkách budoucnosti viditelně mlžila. Důvod Šulcovy účasti byl předem očekávaný, diváci se tak mohli dozvědět, že podle jízdních řádů některé autobusy jezdí, a tam, kde se provozuje přeprava příležitostná, je zadarmo.

Vyznat se v tomto zamotaném problému z jednostranné prezentace je krajně obtížné, budeme si asi muset počkat na rozhodnutí soudů, v závěru si proto raději všimněme výsledků ankety Primy. Volající diváci v ní jednoznačně odmítli vznik velké koalice ODS a ČSSD. Pro bylo jen 5 % zúčastněných. 

        
       Další podrobnější komentáře na konzervativním vebu, který od svého založení nemění image:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm.

     

   


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688