Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  06.09.2006 14:42:39

PAP OIL chce zvýšit bezpečnost provozu

Společnost PAP OIL a.s. pokračuje ve svých aktivitách, zaměřených na zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

Se začátkem školního roku vystupuje do popředí zvýšená potřeba ochrany dětí v silničním provozu. roce 2005 bylo září měsícem s nejvyšší závažností nehod, tj. měsícem, ve kterém na 1000 nehod připadlo nejvíce usmrcených osob.

 

PAP OIL hlídá děti u škol

V září se vracejí děti do škol a zvláště ve městech se pak musí velmi rychle přizpůsobit hustému silničnímu provozu. Stalo se již tradicí, že mnohde jim proto pomáhají na exponovaných místech hlídky městské policie, které zde řídí dopravu.

Společnost PAP OIL se rozhodla pomoci dětem zvládnout přechod do městského provozu a zároveň podpořit dopravní výchovu pomocí zvláštních hlídek, které budou u nejexponovanějších a nejnebezpečnějších přechodů na mnoha místech republiky. Hlídky budou tvořeny hlavní postavou – maskotem v kostýmu papouška – která bude s dětmi komunikovat, učit je správný způsob přecházení a zábavnou formou upozorňovat na nejrozšířenější špatné návyky a nebezpečné situace. Zároveň bude – ve spolupráci s hlídkami MP - řídit dopravu a pomáhat dětem přecházet.

Naše hlídky budou cestovat po všech regionech v ČR v prvních zářijových týdnech. Speciálně jsme se zaměřili na místa, kde mezinárodní silnice protínají města a nákladní i osobní automobilová doprava je zde velmi hustá. V prvním týdnu školního roku tak budou hlídky u vybraných škol v Praze, Dobříši, Soběslavi, Sedlčanech, Vlašimi, Českém Brodě, Plzni, Kladně, Slaném a  Mimoni.

 

Se signálními samolepkami PAP OIL jsou děti lépe vidět

Naprosto klíčovým faktorem při ochraně dětí – chodců a cyklistů v silničním provozu je jejich viditelnost. Čím dříve řidič dítě uvidí, tím dříve se může připravit na jeho – často nečekané – chování a přizpůsobit mu styl své jízdy.

Světlé oblečení je vidět za šera a v noci na dvojnásobnou vzdálenost než oblečení tmavé. Přidáme li navíc ještě na oblečení signální prvky, zvýší se vzdálenost, na kterou může řidič dítě rozeznat až desateronásobně. Zkušenost přitom ukazuje, že je lepší více různých a menších reflexních prvků.

Proto společnost PAP OIL vyrobila a na svých čerpacích stanicích zdarma rozdává na 50.0000 signálních samolepek, určených pro nalepení na dětské oděvy anebo brašny a batohy. Tyto samolepky jsou svým výtvarným pojetím dětem blízké a navíc navazují na dopravní akce s papoušky v ulicích. Proto věříme, že děti si tyto samolepky oblíbí a samy tak budou chtít přispět ke své vlastní bezpečnosti.

 

Uvedené aktivity jsou samozřejmě jen několika kapkami vody, kterými chceme přispět do moře řešení problematiky bezpečnosti silničního provozu v České republice. Nicméně domníváme se, že nepříznivou situaci na našich silnicích nemůže zvrátit jen nový silniční zákon, ale především změna myšlení a chování všech účastníků silničního provozu. A právě to je cíl, kterému chceme pomoci teď i v budoucnosti.

 

 

Za společnost PAP OIL a.s. 

Mgr. M. Olmerová 

tisková mluvčí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688