Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  27.06.2006 09:25:58

Novým ředitelem ČEZ Polsko bude Vladimír Černý

Na místo ředitele ČEZ Polsko míří Vladimír Černý, vedoucí úspěšných akvizičních týmů na polské elektrárny  Elcho a Skawina. Dosavadní ředitel  Skupiny ČEZ v Polsku, Kamil Čermák bude od 1.7. jmenován jednatelem společnosti ČEZ Prodej a ředitelem pro významné zákazníky společnosti.

Strategickým cílem energetické Skupiny ČEZ je stát se jedničkou na trzích s elektřinou ve střední a jihovýchodní Evropě. V oblasti Balkánu učinila Skupina ČEZ první kroky již loni a předloni, když koupila 3 distribuční firmy v Bulharsku a distribuční společnost v Rumunsku. Na polském trhu uspěl ČEZ v letošním roce akvizicí elektrárenských společností Elcho a Skawina.

„Ve střední Evropě je pro nás, kromě domácího trhu, klíčový právě polský trh. Za poslední rok jsme v Polsku učinili viditelný pokrok, vybudovali jsme plně funkční kancelář, obchodujeme zde s elektřinou, a  nedávno jsme také získali elektrárny Elcho a Skawina. To vše je pro nás odrazovým můstkem k dalším aktivitám na polském energetickém trhu,“ řekl Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEZ.

Jedním z prvních úkolů nového ředitele ČEZ Polsko Vladimíra Černého bude zejména úspěšné dokončení převzetí obou polských elektrárenských společností a další rozvoj aktivit Skupiny ČEZ v Polsku.

Hlavní úlohou  Kamila Čermáka v nové funkci bude zajistit kvalitní služby klíčovým zákazníkům společnosti v období narůstajícího konkurenčního prostředí na českém trhu tak, aby si ČEZ udržel adekvátní podíl na trhu významných koncových klientů.


Vladimír Černý

Vladimír Černý pracuje ve společnosti ČEZ,  v úseku Fúze a akvizice, od roku 2002. Byl vedoucím akvizičních týmů na společnosti Slovenské elektrárne, a.s., Zespoł Elektrowni Dolna Odra, Elektrownia Kozienice, a elektrárenských společností Elcho a Skawina. Od roku 2003 je předsedou dozorčí rady společnosti VČE, a. s.

Vladimír Černý vystudoval matematiku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, kde také složil rigorózní zkoušky. Většinu  dosavadního profesního života pracoval v oblasti paliv a energetiky (uhelné hornictví, plynárenství a energetika). Jednalo se především o obory počítačového nasazení a obchodování. V roce 1988 spoluzakládal jeden z prvních joint-venture v Československu – společnost DANCCO, kde pracoval jako obchodní a finanční ředitel. Od roku 1997 několik let pracoval v KB, a. s., kde zakládal  jedno z prvních pracovišť v ČR, které se zabývalo problematikou M&A.Vedl pracovní skupiny, které úspěšně realizovaly velké akviziční procesy, jako např. prodej majority elektráren Opatovice, VERTEX Litomyšl, Energetiky ŠKODA Plzeň, atd.

Kamil Čermák

Kamil Čermák přišel  do společnosti ČEZ na začátku roku 2005  z Českých aerolinií, kde působil jako  výkonný ředitel pro obchod a marketing. Předtím působil v oblasti telekomunikací; od roku 2001 pracoval v Českém Telecomu na pozici výkonného ředitele pro korporátní klientelu.

Kamil Čermák studoval VŠE v Praze. V roce 2000 se zapojil do postgraduálního studia Master of Business Communication na Erasmus University v Rotterdamu. V průběhu své profesní kariéry působil v oblasti médií, státní správě a telekomunikacích. Začínal jako reportér a moderátor v České televizi, poté pracoval jako mluvčí a poradce ministra průmyslu a obchodu ČR Vladimíra Dlouhého. V roce 1996 nastoupil ve společnosti SPT Telecom na pozici ředitele vnějších vztahů. O tři roky později se stal ředitelem pro prodej a marketing a od roku 2000 pracoval jako výkonný ředitel divize pro korporátní klientelu společnosti Český Telecom.

Eva Nováková,  tisková mluvčí ČEZ, a. s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688