Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Olympijské hry Turín 2006  |  23.02.2006 11:50:27

ZOH v Turíně jsou největším energetickým projektem na světě

GE Energy zajišťuje pro XX. Zimní olympijské hry v Turíně dodávky energie, tepla a světla 

Největší přechodný energetický projekt na světě

 

Turín, Itálie – 23. února 2006 – Z hlediska energetické infrastruktury představují XX. Zimní olympijské hry v Turíně největší přechodný energetický projekt na světě. GE Energy, jedna z divizi společnosti GE, zajišťuje celkovou konstrukci, návrh, instalaci a provoz energetických systémů pro tři olympijské vesnice, čtrnáct sportovišť, hlavní olympijský stadion a tiskové středisko.

 

Olympiáda v Turíně, která začala 10. února a skončí 26. února, je první z řady olympijských her, pro které bude společnost GE zajišťovat dodání veškeré elektrické energie a řadu dalších služeb v rámci dlouhodobého kontraktu, který GE podepsala s Mezinárodním olympijským výborem. GE se formálně stala Globálním partnerem mezinárodního olympijského výboru v roce 2005 a bude se angažovat též při olympijských hrách v Pekingu v roce 2008, ve Vancouveru 2010 a v Londýně 2012.

 

Společnost GE již prostřednictvím svých několika divizí úspěšně podporovala předchozí olympiády, včetně letních olympijských her v Athénách v roce 2004. Letošní zimní olympiáda v Itálii však představuje dosud největší projekt GE v rámci olympijské smlouvy.

 

„Budeme se ze všech sil snažit pomáhat Organizačnímu výboru olympijských her v Turíně (TOROC) i Mezinárodnímu olympijskému výboru, aby se hry v Turíně staly tou nejúspěšnější olympiádou všech dob,“ prohlásil generální manažer sekce rental business společnosti GE Energy Lance Hall. „Vynaložili jsme všechny své síly, zkušenosti a v maximální míře nasadili naši techniku, abychom umožnili co nejlepší představení nejlepších amatérských sportovců světa,“ dodal Lance Hall.

 

Společnost GE zajišťuje dodávky elektrické energie a tepla pro všechna sportoviště i další prostory rozmístěné v Turíně a v okolí. Konkrétně se jedná o 14 olympijských sportovišť, hlavní olympijský stadión, kde se uskuteční úvodní a závěrečný ceremoniál, mezinárodní televizní a tisková střediska, náměstí, kde bude probíhat dekorování vítězů a tři olympijské vesnice.

 

Aktivity společnosti GE během olympijských her v Turíně zahrnují projektování a návrh infrastruktury, logistiku, montáž, instalaci, provoz a následnou demontáž.

 

 

Pro podporu olympijských her v Turíně společnost GE poskytla:

 

·         Více než 600 generátorů s výkonem od 3kW do 1,6MW, což je dvakrát více generátorů, než bylo dodána na letní olympijské hry v Athénách 2004 (280)

·         Přes 200 megawattů energie, což je objem, který by postačil pro 200 000 domácností

·         Přes 1 100 nepřímých naftových a elektrických topných těles pro více než 550 stanů na 20 různých místech

·         Přes 700km kabeláže instalované přímo GE – to je o 85% více, než bylo instalováno pro hry v Athénách

·         Přes 2 000 elektrických rozvaděčů

·         Na uskutečnění tohoto projektu, instalaci zařízení a jeho otestování GE nasadila přes 280 zaměstnanců z 12 zemí, včetně více než 200 místních italských zaměstnanců, kteří pracovali přímo v Turíně

 

###

 

O společnosti GE a Olympijským hrám

Jakožto globální partner olympijských her bude společnost GE výhradním dodavatelem originálních produktů a služeb, které mají zásadní význam pro to, aby olympijské hry proběhly úspěšně. Sponzorství Zimních olympijských her v Turíně 2006 je pro společnost GE prvním globálním sponzorským projektem na korporátní úrovni za mnoho let. GE bude organizátorům her dodávat elektrickou energii, osvětlení, modulární prostory na olympijská sportoviště, stejně jako ultrazvuková a MRI zařízení pro lékaře ošetřující atlety.

 

O GE Energy

Divize GE Energy (www.ge.com/energy) je jedním z předních světových dodavatelů systémů na výrobu a distribuci elektřiny. V roce 2005 vykázala společnost příjmy ve výši 16,5 miliardy amerických dolarů. Ústředí GE Energy sídlí v Atlantě v americkém státě Georgia a společnost podniká ve všech sférách energetického průmyslu, a to včetně uhlí, ropy, zemního plynu, jaderné energie, ale i obnovitelných zdrojů jako voda, vítr, solární energie, bioplyn a další alternativní paliva. Řada produktů GE Energy je certifikována pod značkou „ecomagination“, což je firemní iniciativa GE, jejímž cílem je uvést razantně na trh nové technologie, které zákazníkům umožní čelit ekologickým výzvám.

 

 

Lukáš Hora

Mmd Public Relations

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Olympijské hry Turín 2006:

26.02.2006  Česko - Rusko 3:0 Michal Heřmanský (AliaWeb)
24.02.2006  Česko - Švédsko 3:7 Michal Heřmanský (AliaWeb)
24.02.2006  NEUMANNOVÁ MÁ OLYMPIJSKÉ ZLATO ze 30 km Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
23.02.2006  ZOH v Turíně jsou největším energetickým projektem na světě Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
21.02.2006  750 000 za 2 setiny vteřiny Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688