Trh realit - je to boj ...

„ Je to boj “…,
říká realitní makléř Daniel Hýbl.

Problematika realit spočívá v mnoha kritériích i navzdory tomu, že už se píše rok 2006. Stále se ještě místy setkáváme s vaší nedůvěrou a neochotou spolupráce, jenž je dáno z minulosti nekvalitní prací mnohých realitních kanceláří. Na jejich špatné výkony a pověst mnohdy doplácí i ty kvalitní, které dnes vědí co dělají, mají dobré „KnowHow“ a dokáží ho  profesionálně realizovat k vaší plné spokojenosti.

Dnes si každá realitní kancelář musí uvědomit, že už to není jen lidově řečeno nabírat a prodávat nemovitosti, ale musí se vyvíjet, aktualizovat služby a vědomosti svých pracovníků, musí mít neustále co nabídnout, tak aby nezaostávala za svými konkurenty na trhu.

Myslím si, že nejdůležitější zbraň při dnešním množství RK v Praze je rychlost, dobré obchodní dovednosti a flexibilita, které jak jsem se sám někdy přesvědčil, není nikdy dost. Z vlastní zkušenosti nejsem daleko od názoru, že na realitním trhu je pořád větší množství realitních kanceláří, které si toho buď nejsou vědomi nebo je jim dražší jejich osobní čas. Na spoustu otázek vám mnohdy nejsou schopni odpovědět a spolupráce s nimi je po 18:00 hodině nereálná. Už v tomto okamžiku bych spolupráci s takovou realitní kanceláří pečlivě zvážil.

Samozřejmě ne každý z vás na počátku spolupráce s realitní kanceláří je schopen rozeznat tu dobrou od špatné…. a vlastně ani nemůžete tušit, jak se spolupráce bude vyvíjet. Proto bych doporučil jako odrazový můstek, pro spolupráci s RK, jednat na doporučení. Pokud po oslovení společnosti, jenž vám byla doporučena někým kdo s jejími službami byl spokojený, se vám spolupráce bude zdát korektní a profesionální, tak by mělo být všechno v pořádku, i když někdy i velká a zvučná jména společností vás mohou zklamat

Na závěr bych ještě doporučil – ptejte se opravdu na všechno v čem si nejste jistí, na vše co vás zajímá a je spojeno s vaším obchodním případem.

za REALITNÍ DŮM  Daniel Hýbl



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Realitní poradna