Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  16.08.2005 15:29:34

Prague College získala akreditaci pro udílení Higher National Diploma

PRAHA – Prague College zahajuje od října výuku nově akreditovaných programů v rámci tzv. Higher National Diploma (HND), a to v oblastech: obchodu, grafického designu, počítačů a interaktivních médií. Tímto rozšířila svou stávající nabídku v oblasti obchodu o nové kreativní a technické obory. Pro poskytování typu těchto programů v anglickém jazyce získala Prague College akreditaci britské vzdělávací agentury Edexcel, která vyhodnocuje, reguluje a monitoruje programy vysokých škol ve Velké Británii.

 

Praktická alternativa
„Jde o programy velice praktické, a nebojím se říct, že nabízí profesně zaměřenou alternativu ve vyšším vzdělání,“ říká ředitel Prague College Douglas Hajek. „Po studiu HND lze navíc pokračovat v posledním ročníku bakalářského studia – a to buď u nás nebo přímo ve Velké Británii,“ upřesňuje.

Novým studijním programům, které Prague College nabízí, se zatím v České republice mnoho škol nevěnuje. Nedostatek možností studia těchto oborů na vysokých a vyšších školách je často ztížen tím, že studenti musejí projít řadou zbytečně složitých talentových zkoušek. „V této zemi přitom existuje vysoký potenciál talentovaných a schopných mladých lidí, kteří by se tomuto oboru rádi věnovali,“ připomíná ředitel Hajek.

Další krok: Bachelor of Arts
Vstupním požadavkem ke studiu na Prague College je ukončené středoškolské vzdělání, adekvátní úroveň angličtiny pro jednotlivé programy, motivační dopis a v případě grafického designu i talentové zkoušky. Jednotlivé programy HND trvají celkem dva roky a lze je zakončit bakalářským titulem.

Bakalářské studium po získání HND vyžaduje další rok studia, po němž student dosáhne mezinárodního titulu Bachelor of Arts (BA). Programy HND jsou vypracovány podle britské kvalifikační soustavy a jsou v souladu s požadavky Boloňského procesu Evropské unie, který stanovil pravidla pro nabízení vyššího vzdělávání. Absolventi programů získávají dovednosti, které mohou snadno využít. „Studium vybaví absolventy nejen teoretickými znalostmi, ale naučí je také získané znalosti využít v praxi. To stále ještě není právě obvyklé,“ poznamenává Hajek.

 

3 nové programy v kostce

 

>>> Program Graphic Design vybaví studenty znalostmi, které jsou  potřebné v široké řadě profesí grafického designu - od kreativních pozic zaměřených na tvorbu 2D/3D vizualizace přes displej designu a interface designu až po product design. Studenti programu získávají široké porozumění oblastem designu, kreslících technik, multimédií a manipulace s obrázky. Základní dovednosti a techniky typické v pracovních prostředích jsou rozvíjeny díky úzké spoluprácí školy se společnostmi a grafickými studii v Praze.

 

 

>>> Program Interactive Media pokrývá oblast multimédií a grafického designu. Studenti budou vybaveni dovednostmi a znalostmi, které potřebují pro oblast počítačové grafiky, médií a animace. Dovednosti a techniky může student uplatnit díky úzké spolupráci školy s designovými studii a ostatními partnery včetně společnosti CIANT-International Centre for Art and New Technologies v Praze. Absolventi se uplatní v designových firmách, médiích, reklamních agenturách, internetových společnostech.

 

 

>>> Program Computing připravuje absolventy na práci v profesionálním a technickém prostředí. Studenti získají široké porozumění jednotlivým oblastem výpočetní techniky, které zahrnují systémovou analýzu, programování, platformu výpočetní techniky, designovou databázi, web design nebo e-business. Absolventi programu naleznou široké uplatnění v oblastech programování, systémové analýzy a designu, IT podpory a školení v oblasti informační technologie.

 

 

Cíle výuky

Prague College usiluje o rozšíření možností studia pro zájemce o kreativní a technické obory - a studium v anglickém jazyce. Studium je určeno pro čerstvé absolventy středních škol, ale i pro zaměstnance společností, kteří si přejí vylepšit své znalosti v konkrétní oblasti či zpětně získat adekvátní vzdělání. Cílem výuky je poskytnout absolventům kvalifikaci, která jim umožní rychlý vstup do pracovního prostředí a zajistí prostor pro další vzdělávání.

 

 

O společnosti Prague College

Prague College nabízí vyšší vzdělání v anglickém jazyce, které odpovídá rozsáhlé nabídce britského vzdělávacího systému a požadavkům Boloňského procesu Evropské unie. Studenti získávají uznávané vzdělání na základě programů, které trvají jeden, dva a nebo tři roky. Prague College je díky své nabídce programů alternativou pro studenty, kteří hledají pomaturitní, vyšší nebo vysokoškolské vzdělání. Studium začíná třikrát do roka a to v měsících říjnu, lednu a dubu a programy jsou přizpůsobené jazykovým a odborným znalostem studenta. Prague College nabízí diplomy v oblasti International Business, profesní kvalifikace a bakalářské studium v oblastech Business, Computing, Interactive Media a Graphic Design.

www.praguecollege.cz

 

O agentuře Edexcel


Edexcel je největší britská agentura zodpovědná za akreditaci a dohled nad profesními a akademickými programy mnoha vysokých škol po celém světě. Jejím cílem je poskytovat globální přístup k vyššímu vzdělání. Edexcel byla vytvořena sloučením organizací London Examinations a Business & Technology Education Council (BTEC) v roce 1996. Edexcel je zodpovědná za vývoj, vyhodnocování a monitoring programů Higher National Diploma, které jsou vyučovány na univerzitách a vyšších školách ve Velké Británii a ostatních zemích světa. Prague College získala akreditaci organizace Edexcel, která ji umožnila poskytovat programy HND v České republice.

www.edexcel.org.uk

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688