Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  02.05.2005 10:42:18

Siemens Fond pomoci

Siemens Fond pomoci

 

Siemens se tradičně řadí k firmám, jimž není lhostejný osud handicapovaných lidí. Ve všech 190 státech, kde má své regionální pobočky, pomáhá prostřednictvím charitativních organizací dětem i dospělým s fyzickými i sociálními handicapy. Na území České republiky zahájila společnost Siemens, s. r. o., v červnu 2004 vlastní charitativní projekt nazvaný Siemens Fond pomoci. Jeho mottem a zároveň i cílem je pomáhat slabším a potřebným, kteří se ne vlastní vinou dostali do obtížné situace a nemohou si pomoci sami. Záměrem je systematicky podporovat neziskové organizace, které pomáhají dětem a dospělým se zdravotním nebo mentálním postižením či sociálními problémy. Siemens Fond pomoci uděluje každý měsíc finanční grant v celkové výši 200.000 Kč, který je vždy určen na konkrétní vybraný projekt. Finanční částka může být přidělena buď jednomu projektu, nebo rozdělena mezi více, maximálně však čtyři žadatele. O přidělení grantů rozhoduje komise složená ze zástupce společnosti Siemens a významných osobností veřejného života. Tato odborná komise vybírá nejlepší projekty ze všech regionů České republiky.

 

Základní pravidla Siemens Fondu pomoci

 - Společnost Siemens, s. r. o., každý měsíc uděluje finanční dar v celkové výši 200.000 Kč na podporu charitativní činnosti neziskových organizací působících na území České republiky.


 - Žadatel musí být výhradně právnická osoba registrovaná v České republice (obecně prospěšná společnost, občanské sdružení nebo církevní právnická osoba) a působící na území ČR.


 
- Finanční dar společnosti Siemens bude poskytnut pouze na nákup hmotného materiálu, který musí být zakoupen do šesti měsíců od udělení finančního daru.

- Projekty, kterým bude udělen finanční dar, bude vybírat šestičlenná komise.


- Finanční dar 200.000 Kč může být udělen buď jednomu žadateli, nebo může být rozdělen maximálně mezi čtyři žadatele.

Úplné podmínky Siemens Fondu pomoci a pravidla pro podání žádosti naleznete na internetové adrese www.siemens.cz/fondpomoci

 

Podpořené projekty

V rámci projektu Siemens Fond pomoci bylo do března 2005 podpořeno 32 organizací, mezi které bylo rozděleno celkem 2,041.286 Kč.

Finanční příspěvek putoval také do pražského Nadačního fondu Rozum a Cit. Jeho hlavním posláním je již osm let pomoc opuštěným a sociálně znevýhodněným dětem v celé České republice. V dané oblasti se tato nevládní organizace zaměřila na podporu pěstounských rodin, které poskytují náhradní rodinnou péči, nejčastěji dětem z dět-ských domovů, a to ve formě pomoci při financování rekonstrukcí a přístaveb obydlí, ve kterých je zabezpečen vhodný prostor pro děti v náhradní rodině. Siemens Fond pomoci poskytl Nadačnímu fondu Rozum a Cit finanční prostředky pro dvě pěstounské rodiny. Granty budou využity k zakoupení nábytku do dětského pokoje a stavebního materiálu k dobudování dětských pokojů v podkroví. Na snímku je rodina Markova, která má v péči celkem 10 dětí.

Kontakt: Siemens, s.r.o. Fond Pomoci Evropská 33a, 160 00 Praha 6
infolinka: 233 033 777

fondpomoci@rg.siemens.czwww.siemens.cz/fondpomoci

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688