Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Cestování  |  04.01.2005 10:28:48

TZ ČEDOKu k situaci v jv.Asii

Operativní informace k aktuální situaci po zemětřesení v jv. Asii

 

1. Aktuální stav a lety na Srí Lanku

Situace v  JV Asii se diverzifikuje. Zatímco Maledivy a Thajsko se z katastrofy vzpamatovávají, situace na Srí Lance zůstává i nadále nepřehledná.

 

Z tohoto důvodu uvolňujeme možnost storna zájezdu bez účtování stornopoplatku u zájezdů na Srí Lanku v nejbližších odletových termínech,  tj. 16.1. a 26.1. 2005.

I v těchto případech se snažte motivovat klienty, aby si vybrali alternativní produkt a nerušili svou dovolenou bez náhrady.

 

Na Maledivách je infrastruktura na hlavních atolech v podstatě obnovena. Ve včerejším projevu ministr turistiky vyzval západní turisty, aby opětovně začali jezdit do resortů a touto formou přispěli k obnově těch atolů, které byly poškozeny nejvíce. 

Pobyty v Thajsku

Situace je konsolidovaná, život se vrací k normálu. Všechny pláže a plážový servis včetně plážových restaurantů jsou v provozu vyjma pláží Railey (Krabi), Khao Lak, Phi Phi a Kamala.  Na vyžádání klientů jsme schopni zajistit cesty do středisek jižního Thajska publikovaných v nabídce Čedoku vyjma středisek Khao Lak a ostrova Phi Phi. V příloze zasíláme  několik aktuálních záběrů z Phuketu, které dokumentují aktuální stav ve středisku.

 

Severní a východní Thajsko

Situace i zde je rovněž nezměněna, tj. jde o oblasti mimo rizikovou zónu. Pokud se turistický život již vrací i do postižených oblastí Thajska, tím spíše probíhá v oblastech mimo toto postižení. Zájezdy Čedoku do této oblasti Thajska probíhají bez přerušení, tj. i odlet 6.1. 2005. Při stornech platí cestovní smlouva.

Čedok je v každodenním kontaktu s dodavateli služeb v Thajsku i svými delegáty a monitoruje informace vydávané thajskými vládními institucemi i světovou zdravotnickou organizací a neposílal by klienty do oblastí  zatížených neúměrnými cestovatelskými riziky.  Zájezd Čedoku, který odlétal 30.12.2004 do Thajska byl plně obsazen. Účastníci tohoto zájezdu jsou se svou dovolenou velmi spokojeni, protože péče o turisty je obzvláště pozorná.

 

K situaci je směrodatné oficiální stanovisko ministerstva zahraničních věcí umístěné na webových stránkách ministerstva. Toto stanovisko  konstatuje, že severní a východní Thajsko nejsou rizikovou oblastí. Pokud jde o epidemiologickou situaci, je  zde kompetentní  Světová zdravotnická organizace, jejíž závěry tlumočí ministerstvo zahraničních věcí. Epidemii nelze vyloučit nikde na světě. Pravděpodobnost epidemie v severním a východním Thajsku je však velmi nízká. S ohledem na desetkrát nižší počet obětí v Thajsku, než  na Srí Lance nebo v Indonésii, neexistenci masových táborů evakuovaných osob, s přihlédnutím ke vysoké úrovni zvládnutí celé krize i s ohledem na zdravotní návyky Thajců  se  zdravotní  komplikace v Thajsku neočekávají. Potvrzuje to ve dnešním telefonátu i velvyslanec ČR v Thajsku Jiří Šittner.

Zdroj: ČEDOK

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688