Kurzy.cz

Česká koruna dnes stagnovala

Autor: Investiční bankovnictví (Komerční banka)
28.02.2013 16:05:00
Česká koruna během dnešního dne oproti společné evropské měně stagnovala, když se na mezibankovním trhu obchodovala v úzkém pásmu kolem 25,65 CZK/EUR. Z domácí ekonomiky nebyly zveřejněny žádné indikátory, které by mohly směnný kurz ovlivnit.
               
Polský forint v průběhu dne postupně posiloval až k 4,1520 PLN/EUR. V odpoledních hodinách měl však tendenci k oslabování. Maďarský forint dopoledne postupně oslaboval na 296,6 HUF/EUR, odpoledne pak své ztráty mazal.
               
Dnes jsme se v Maďarsku dočkali lednových cen výrobců, které vzrostly o 1,4 % m/m. Na meziroční bázi vykázaly pokles o 0,9 % y/y (trh -0,8 %). V Polsku byla zveřejněna inflační očekávání za únor. Ta poklesla z lednových 2,7 % na 2,2 % (trh 2,3 %) a poukazují tak na možné další uvolňování měnových podmínek v Polsku. Polská centrální banka by měla zasedat příští středu. Tržní konsensus očekává snížení klíčové úrokové sazby z 3,75 % na 3,50 %.
               
Zítra se v regionu dočkáme únorových indexů PMI z průmyslu. V Polsku bude zároveň zveřejněn hrubý domácí produkt za Q4 12, který by měl po sezónním očištění poklesnout o 0,1 % q/q. V Maďarsku by měl být zítra jmenován nový guvernér centrální banky. Očekává se, že na místo stávajícího guvernéra Simora nastoupí současný ministr hospodářství Matolcsy. Pod novým vedením by mělo dojít k dalšímu snižování sazeb v Maďarsku.
               
Česká swapová výnosová křivka se dnes neposunula, eurová swapová výnosová křivka mírně poklesla.

Autor: Jana Malíčková

{fucik_newsletter}
Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

Adresa článku: https://zpravy.kurzy.cz/347660-ceska-koruna-dnes-stagnovala/