Kurzy.cz

Evoluce v životním pojištění

Autor: Research (Penizenavic.cz)
21.03.2012 13:37:53

V minulých letech jste se mohli setkat nejčastěji s kapitálovým životním pojištěním. Jednalo se o dlouhodobý produkt, který v sobě spojoval zajištění pro případ úmrtí a pojištění dalších rizik, které člověka během jeho života potkávají.

Na rozdíl od běžných rizikových pojištění také umožňoval část prostředků výhodně zhodnocovat a tím pojištěnému umožňoval dlouhodobě kumulovat kapitál pro zajištění dalších životních potřeb, například přípravu na odchod do důchodu. O zhodnocení této složky se staraly pojišťovny prostřednictvím garantované technické úrokové míry a také každoročním připisováním podílu na zhodnocení technických rezerv. Společně s tím, jak se vyvíjel finanční trh, rostly také požadavky klientů na investování volných prostředků. A tak vzniklo investiční životní pojištění (IŽP), které je v současnosti vedoucím běžně placeným produktem téměř všech životních pojišťoven a prakticky nahradilo kapitálové životní pojištění.
 

Ušetřete na pojištění v průměru 50 %, více na http://www.penizenavic.cz/pojisteni

 

Hlavní rozdíl mezi kapitálovým a investičním životním pojištěním spočívá v tom, že u kapitálového životního pojištění je možná výše výnosů z důvodu bezpečnosti investic pojištěných klientů omezena zákonem, zatímco v případě IŽP nic nebrání tomu, aby výnosy dosahovaly obdobně vysokých hodnot jako v případě oblíbených investičních nástrojů a klient může o tom, kam se investuje rezerva pojištění rozhodovat sám. Zároveň však přebírá riziko investice na sebe. V dnešní době je na trhu investičního životního pojištění k dispozici mnoho důmyslných strategií. Některé z nich si představíme na příkladu IŽP Evropská Penze Premium od České podnikatelské pojišťovny.


 
Příprava na důchodový věk pro každého
 


Již název napovídá, že se jedná o produkt, který je určen mimo své pojistné stránky také na dlouhodobou přípravu na důchodový věk. Produkt myslí na všechny typy investorů. Své finance klient může rozložit mezi 4 portfolia strategií a 5 atraktivních fondů, které jsou spravované renomovanými investičními společnostmi jako je Conseq, nebo Pioneer Investments. Prostřednictvím jednotlivých strategií tak může investovat jak do dynamických titulů obsahujících akcie, tak i do vyvážených strategií složených z dluhopisů. Jedno z portfolií se soustředí čistě na investice do nemovitostí.
Mimo této nabídky je klientům k dispozici také Inteligentní portfolio, ve kterém se prostředky v počátku investují do akciových nebo smíšených fondů a deset let před koncem pojištění se postupně přesouvají do dluhopisových fondů a fondů peněžního trhu. Cílem je chránit portfolio před výkyvy na akciových trzích, aby v případě krize, jakou jsme nedávno zažili, měl klient v době konce pojištění své prostředky již mimo riziková aktiva.
Pro konzervativní investory je připraven garantovaný fond, který spravuje pojišťovna a zaručuje mu atraktivní míru zhodnocení vkladu dle platného sazebníku.
Pojišťovna také na konci pojištění přidá k naspořeným prostředkům bonus 15% z rizikového pojistného, pokud nedošlo po dobu trvání smlouvy k pojistné události.  Pokud je měsíční pojistné vyšší než 1000 kč měsíčně, je navíc klientovi po 31 měsících připsán bonus za výši platby a tento bonus se dále se zhodnocuje.
Pojištění je také možné využít jako benefit pro zaměstnance. Je zde pro to připraven speciální garantovaný fond pro příspěvek zaměstnavatele s atraktivním zhodnocením.  Zaměstnavatel může zaměstnanci přispívat až do výše 24 000 ročně na životní pojištění nebo na penzijní připojištění. Sumu lze v libovolném poměru rozdělit mezi oba tyto produkty. Příspěvek je osvobozen od daně z příjmu na straně zaměstnance a z této částky není placeno ani sociální a zdravotní pojištění.


 
Sledujte novinky ze světa pojištění na http://www.penizenavic.cz/pojisteni 


Evropská penze Premium není produktem zaměřeným pouze na přípravu na stáří, ale obsahuje také kvalitní pojištění rizik. Pochopitelně je možné zajistit rodinu pro případ úmrtí pojištěného. Pokud by byl pojištěný uznán invalidním v nejvyšším stupni, nebo ztratil zaměstnání, může mít sjednané zproštění od placení hlavního pojištění a pojišťovna pak bude pojištění pro případ smrti a pojistné na investice platit za něj. Dále je možné do smlouvy zahrnout pojištění invalidity, nebo pojištění úrazů a nemocí celkem v 16ti různých variantách, které je možné nakombinovat na míru klientovi. V rámci zajištění rodiny lze připojistit i právní ochranu.
Česká podnikatelská pojišťovna dále nabízí moderní flexibilní životní pojištění pod názvem Evoluce, kterým lze na jedné smlouvě pojistit celou rodinu a které na počátku tohoto roku prošlo výrazným snížením cen nejen pro nové klienty, ale i pro klienty, které je již měli sjednané. Pojišťovna také myslí na naše nejmenší a má pro ně připravený produkt investičního životního pojištění Štístko se speciálními dětskými diagnózami onemocnění a dalšími výhodami.

{fucik_newsletter}
Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.

Adresa článku: https://www.kurzy.cz/zpravy/314457-evoluce-v-zivotnim-pojisteni/