ETA připravila rekordní počet novinek na předvánoční trh

ETA a. s. připravila na předvánoční trh 83 novinek

Je to největší počet v historii firmy

Tisková zpráva č. 11/2004

            V posledních čtyřech měsících roku dosahuje ETA a. s. cca 45 % celoročního objemu tržeb. Je tomu tak proto, že malé elektrické spotřebiče patří mezi tradiční vánoční dárky. Tržby v předvánočním období však nepřicházejí samy. Zájem velkoodběratelů i přímých spotřebitelů je třeba upoutat vhodnou nabídkou. Proto ETA již od počátku roku připravuje a zavádí do prodeje nové výrobky. Letos je to 83 nových typů, což je největší počet v historii firmy. Většina výrobků je již v prodeji zbývajících 35 modelů naběhne v průběhu nejbližších měsíců. Nabídka je okořeněna řadou originálních produktů jako je např.gril pro přípravu gyrosu, plně automatická pekárna chleba pro gurmány, inteligentní kuchyňské váhy, které samy spočítají kalorickou hodnotu stravy a další.

            Zvýšená inovační aktivita vyplynula z nové strategie firmy v této oblasti. Vedle tradičních produktů pro kvalitní úklid a vaření nabízí nyní ETA svým zákazníkům stále více produktů z oblasti péče o zdraví, zlepšení komfortu bydlení a bude vstupovat i do dalších segmentů, které dříve neměla v nabídce. Letos začala společnost dodávat na trh 13 nových druhů výrobků. Z uvedených oblastí to jsou klimatizační jednotky, halogenové ohřívače, ventilátory, kuchyňské váhy, masážní vany a elektrické dečky. Ze skupiny kuchyňských spotřebičů se zavádějí do prodeje netradiční výrobky jako pekárny chleba, popkornovač, rotisserie (svislý gril na gyros, kebab, špíz …) a elektrický nůž. Z dalších skupin domácích spotřebičů začíná ETA prodávat zastřihovač vlasů, žmolkovač a el. sušák na boty.

            Velká část novinek z uvedených 83 nových typů se týká již prodávaných druhů výrobků. Obnovují nebo rozšiřují jejich nabídku. Nejvíc nových výrobků je ve skupině kuchyňských spotřebičů - celkem 32 novinek. Z nich nejvíce připadá na nejprodávanější elektrospotřebič v ČR – rychlovarné konvice. ETA letos dodá na trh 13 nových modelů. Dále se zavádí 5 nových modelů mikrovlnných trub, 5 typů šlehačů a další kuchyňské přístroje. 10 novinek je ze skupiny výrobků na úpravu vlasů atd.

            Nosným programem společnosti ETA jsou však stále vysavače prachu. Vzhledem k jejich složitosti má zde inovace delší frekvenci a životnost výrobku je víceletá. Horkou novinkou jsou proto i 4 modely podlahového vysavače TRINO, s novým originálním designem, které byly dány do prodeje loni v prosinci. V průběhu letošního roku přibudou další 4 modely podlahových vysavačů a jeden akumulátorový vysavač pro rychlý úklid. Celková aktuální nabídka „luxů“ překračuje 20 typů a provedení. Vysavače prachu se podílejí téměř polovinou na celkových tržbách firmy a víc jak polovina se jich exportuje.

Ing. Radim Klepetko

obchodní ředitel



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika