Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  21.09.2004 09:44:13

Proventus Finance - souhrn 20.9. na trzích USA


Na řadě je Fed

 

Pondělní čísla dne: 4,06 – zavírací výnos 10-ti letých dluhopisů a 3,26% u dluhopisů s poloviční dobou splatnosti. Oba dva výnosy jsou nyní na tak nízké úrovni, na jaké nebyly od dubna. Výnosy dluhopisů začaly klesat poměrně stabilně od půlky června v reakci na lehké klopítnutí ekonomiky, o kterém toto léto hovořil šéf Fedu, Alan Greenspan. Stejně jako výnosy dluhopisů, padaly i (s vyjímkou technologických) ceny akcií. Dow Jones Industrial index uzavřel o téměř 80 bodů níže, Nasdaq Composite ztratil 2 a S&P 500 6 bodů. Pokles byl způsoben zejména cenami ropy, které se opět vyhouply nad 46 dolarů a šokujícím výsledkovým varováním společnosti Colgate-Palmolive. Takový byl tedy den před zasedáním komise FOMC, která bude rozhodovat o zvýšení úrokových sazeb. Obecně se předpokládá, že klíčová úroková sazba Federal funds rate bude zvýšena o čtvrt procentního bodu z 1,5 na 1,75 bodu.

V dobrém výkonu pokračovaly akcie výrobců počítačových čipů. Philadelphia Semiconductor Index v pondělním obchodování posílil o 3%, když akcie giganta tohoto odvětví, společnosti Intel, posílily o 1,7%, Cypress Semiconductors přidal 2,8%, Zilog 5% a Texas Instruments 2,8%.

Kdybyste v pondělí hledali na trhu největšího viníka propadu, byla by to zcela jistě společnost Colgate-Palmolive, jejíž akcie se propadly o více než 11% poté, co v dopoledních hodinách vydala varování před výsledky. Podobně varovaly i společnosti Procter & Gamble a Unilever, jejich akcie ztratily 3,4 respektive 4,5%. Akciím společnosti Citigroup byl snížen rating od investiční banky Merill Lynch z „buy“ na „neutral“. Důvodem pro snížení je domněnka, že změny, které bude nucena Citigroup udělat v souvislosti s nápravou současných etických problémů negativně ovlivní její růst.

Uzavírací cena ropy byla v pondělí na newyorském trhu 46,35. Proč opět vzrostla? Na vině jsou zprávy ruského giganta Yukos ohledně možného přerušení některých železničních dodávek do Číny a zastavení dodávek do jedné litevské rafinérie. Cenám ropy však nijak nesvědčí ani další zprávy o škodách, které způsobil hurikán Ivan.

Na závěr přidejme ještě včera oznámené výsledky. Zisk stavební společnosti Lennar předčil o 2 centy očekávání analytiků, jeho hodnota za třetí fiskální čtvrtletí činí 1,36 centů.  Společnost rovněž zvýšila výhled na hospodářský výsledek za celý letošní i příští rok. Společnost Nike ohlásila výsledky za své první fiskální čtvrtletí, které její akcionáře nemohly nepotěšit. Tržby Nike vzrostly oproti stejnému období v roce 2003 o 18% na 3,56 miliard dolarů. Zisk vzrostl o 5% a činí 326,8 milionů či 1,21 dolaru na akcii, což je o 10 centů více, než v průměru odhadovali analytikové. CEO společnosti, Philip Knight, řekl, že rekordní hodnoty tržeb byly způsobeny velmi dobrými výsledky všech druhů zboží obchodovaných pod značkou Nike po celém světě.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

21.06.2005Proventus Finance - souhrn 20.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.09.2004Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.09.2004Proventus Finance - souhrn 23.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.09.2004Proventus Finance - souhrn 22.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688