Petr Hanisch (AliaWeb)
Práce  |  10.09.2004 16:33:02

Prague College nabízí novou možnost pomaturitního vzdělání

Prague College nabízí novou možnost pomaturitního vzdělání

Nově založená škola je určena převážně absolventům středních škol a umožňuje získat odborné ekonomické vzdělání v angličtině. Absolventi Prague College získají mezinárodně uznávaný britský diplom LCCI, se kterým se lépe uplatní u nás i v nových podmínkách pracovního trhu Evropské unie.

Prague College nabízí tři základní typy 1-2letého studia. První semestr bude zahájen 4. října 2004.

 

Prague College vznikla podle vzoru vyšších škol ekonomického a technického zaměření, které mají dlouholetou a úspěšnou tradici v zahraničí a studijní plán je přizpůsoben požadavkům českého trhu práce. Další služby studentům Prague College umožní či zjednoduší studium i těm, kteří by jinak mohli studovat jen s obtížemi.

 

Prague College si klade za cíl rozšířit nabídku pomaturitního vzdělání pro ty, kteří nesměřují na vysoké školy anebo se chtějí vzdělávat při zaměstnání. Studium poskytuje odborné, prakticky zaměřené vzdělání v angličtině a vychovává střední odborný management, kterého je na současném pracovním trhu nedostatek. Prague College se řídí světovým trendem potřeby celoživotního vzdělávání a proto její nabídka směřuje nejen k čerstvým absolventům středoškolského studia.

Absolutorium vede k získání mezinárodně uznávaného diplomu LCCI, který se svým významem řadí mezi maturitní vysvědčení a vysokoškolský titul.

 

Většina vyučujících na Prague College je ze zahraničí a má za sebou dlouhou kariéru v oblasti obchodu nebo IT. Všichni mají dlouholeté zkušenosti s vyučováním na vyšších školách, univerzitách a s firemním školením po celém světě.

 

Dne 4. října bude zahájen první semestr oboru International Business, který nabízí 11 různých specializací, např. eMarketing, Public Relations, Accounting, Cultural and NGO Management, IT for Business, a další. Každý student se může rozhodnout, které konkrétní předměty vyhovují jeho zaměření a zvolí si také intenzitu studia.

Ke studiu na Prague College není třeba skládat přijímací zkoušky, pouze absolvovat test z anglického jazyka. Studenti jsou podle své jazykové úrovně zařazeni do jednoho ze tří odborných programů, případně jim je nabídnuto absolvování přípravného semestru angličtiny.

 

Strategie rozvoje Prague College je postavena na úzké spolupráci s partnerskými organizacemi. Ta umožňuje studentům ověřit si nabyté znalosti v praxi.

“Spolu s našimi obchodními partnery jsme se také rozhodli vyhlásit plné stipendium pro zájemce o program Cultural and NGO Management a částečné stipendium pro zájemce o Accounting, eCommerce a IT for Business,” doplňuje zakladatel a ředitel školy Prague College, Douglas Hajek.

 

Dalším důležitým krokem Prague College je navázání spolupráce se společností jobpilot.cz. Jeho cílem je vytvořit internetové prostředí, v němž se na jedné straně budou setkávat posluchači školy, na druhé straně možní zaměstnavatelé. Prostřednictvím online aplikace tak mají studenti či absolventi možnost ucházet se o pozici ve firmě podle svého vlastního, předem zadaného profilu. Firmám pak tato aplikace umožňuje vyhledávat nejvhodnější budoucí zaměstnance.

 

„Flexibilní struktura naší školy umožňuje posluchačům ušetřit čas i peníze. U nás se studuje intenzivně s úzkou orientací na praktické využití. Posluchači mohou začít studovat na začátku kteréhokoliv semestru – v říjnu, lednu či dubnu” upřesňuje Hajek.

 

Coby nadstandartní služby nabízí Prague College studentkám - matkám na mateřské dovolené hlídání dětí během výuky od 2 let věku.

 

Prague College nelze přirovnat k žádné jiné vzdělávací institucí, která v současnosti působí v Praze. Vedle vysokých a středních škol existují v České republice školy vyšší odborné, žádná však nevyučuje kompletně v angličtině. Tyto školy nabízejí tříleté studium, zatímco na Prague College lze získat mezinárodní diplom již po ročním certifikovaném nebo dvouletém diplomovaném programu. Po absolutoriu lze dále studovat na univerzitách v České republice nebo i v zahraničí.

 

Prague College může být vítanou alternativou k současným možnostem pomaturitního vzdělávání, mezi které se řadí jazykové školy, vyšší odborné školy nebo zahraniční univerzity v Praze.



Anopress Mediální informační databanka-interaktivní vyhledávací služba Anopress
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688