Cianews.cz (ČIA)
Reality  |  27.08.2004 18:30:02

Stavební spořitelny podají rozklad proti rozhodnutí ÚOHS



Rozklad proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské (ÚOHS) soutěže podá Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS). Proti rozhodnutí o udělení pokuty podá opravný prostředek rovněž Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky a Raiffeisen stavební spořitelna. Ostatní stavební spořitelny rozhodnutí dosud zkoumají, vyjádří se pravděpodobně v pondělí.

"VSS KB odmítá, že by svým jednáním porušila pravidla hospodářské soutěže. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže žádné takové jednání naší stavební spořitelně neprokázal. Při stanovení úhrad za služby postupovala naše stavební spořitelna vždy samostatně, aniž by jakkoliv svůj postup koordinovala s jinými soutěžiteli," řekla ČIA mluvčí stavební spořitelny Hana Vaněčková.

Také podle náměstka generálního ředitele Raiffeisen stavební spořitelny Pavla Chmelíka postupovala tato spořitelna v souladu se zákonem. "Raiffeisen stavební spořitelna důrazně nesouhlasí s rozhodnutím ÚOHS. Společnost použije veškerých právních opravných prostředků pro zrušení tohoto rozhodnutí. Vzhledem ke skutečnosti, že jsme žádnou kartelovou dohodu neuzavřeli, je jakákoliv pokuta pro naši společnost vysoká," uvedl Chmelík.

Marketingový ředitel ČMSS Rostislav Trávníček ČIA sdělil, že ze strany ČMSS nedošlo k jakémukoli protisoutěžnímu jednání a stavební spořitelna proti rozhodnutí tohoto státního orgánu podá rozklad. "Zpracovávání statistických informací, o něž ÚOHS své rozhodnutí o pokutě opírá, odpovídá úsilí stavebních spořitelen vyhovět požadavku státních orgánů na včasné poskytování věcně správných informací. Statistická data neobsahují žádné informace, z nichž by mohl jiný soutěžitel určit budoucí podnikatelské záměry konkurence. Navíc se jedná o informace, které nejsou považovány za obchodní tajemství," uvedl Trávníček.

Stavební spořitelna České spořitelny podle mluvčí banky Kláry Gajduškové rozhodnutí úřadu dosud studuje a vyjádří se k němu, stejně jako Hypo stavební spořitelna, v pondělí.

ÚOHS udělil šesti tuzemským stavebním spořitelnám pokutu ve výši téměř půl miliardy korun. Stavební spořitelny podle úřadu uzavřely kartelovou dohodu a na základě společně sdílených dat současně zvýšily poplatky.

-vp-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688