Cianews.cz (ČIA)
Důchody a penzijní  |  22.04.2004 16:51:02

ČSOB Penzijnímu fondu Stabilita loni klesl zisk



Meziroční pokles čistého zisku o téměř 35 milionů na 171 milionů korun zaznamenal v loňském roce ČSOB Penzijní fond Stabilita. ČSOB Penzijnímu fondu Progres, který je druhým penzijním fondem největší tuzemské banky, meziročně zisk vzrostl o čtyři miliony na 12 milionů korun. Vyplývá to z informací zveřejněných penzijními fondy.

Aktiva fondu Stabilita, který je konzervativnější z obou fondů, se oproti konci roku 2002 zvýšila o téměř miliardu korun na 7,94 miliardy. Objem prostředků na účtech klientů stoupl o 900 milionů, počet klientů se za rok snížil o čtyři tisíce na téměř 293 tisíc. Více než 75 procent prostředků měl loni fond Stabilita alokovaných ve státních a soukromých dluhopisech.

Méně konzervativní Progres o trochu více investoval v akciích a zahraničních dluhopisech. Na konci roku 2003 činila aktiva fondu 397 milionů korun a oproti roku 2002 vzrostla o 136 milionů korun. Objem prostředků klientů se zvýšil o 125 milionů korun na 330,98 milionu korun.

Zhodnocení vložených prostředků klientů ČSOB Penzijního fondu Progres převýší za loňský rok podle obchodní ředitelky fondu Kateřiny Štěrbové čtyři procenta. "Zhodnocení ČSOB Penzijního fondu Stabilita vzhledem ke konzervativnější investiční strategii bude o něco nižší, rozhodně však výrazně nad mírou inflace," řekla ČIA Štěrbová. V letošním roce by nominální zhodnocení prostředků klientů mělo podle Štěrbové být v intervalu dvě až 4,5 procenta.

ČSOB Penzijní fond Stabilita je určený starším lidem, kteří preferují kratší dobou spoření a pravidelné stabilní výnosy. Naopak ČSOB Penzijní fond Progres je zaměřený na mladší klienty ČSOB, kteří chtějí své finanční prostředky ukládat déle a dlouhodobě očekávají vyšší výnos.

Majoritní vlastník obou fondů, kterým je Československá obchodní banka, v loňském roce hospodařila podle konsolidovaných hospodářských výsledků se ziskem 6,24 miliardy korun. To je ve srovnání s předchozím rokem pokles o pět procent. Bilanční suma banky se zvýšila o dvě procenta na 606,5 milionu korun. Majoritním vlastníkem ČSOB je s téměř 90 procenty belgická bankovní skupina KBC.

-vp-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688