YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín. A dokončila zde vzorový byt

YIT vzorový byt Tornio v Lappi Hloubětín

Společnost YIT dovedla ke kolaudaci další projekt. Dokončila třetí rezidenční etapu Tornio, která rozšířila polyfunkční areál Lappi Hloubětín v Praze 9 o 79 nových bytů. Aktuálně je vyprodaná téměř polovina jednotek. Budoucí majitelé by si je měli postupně přebírat letos v létě. Ve výškové budově YIT také nachystala vzorový byt o dispozici 2+kk, jenž nabízí inspiraci na vkusné začlenění výrazných barev do interiéru. Dohromady v Lappi Hloubětín vzniklo téměř 290 jednotek a 8 komerčních prostorů, v přípravě je čtvrtá etapa s komerčními plochami.

Třináctipatrový věžový dům Tornio, který vyrostl v pomyslném středu komplexu Lappi Hloubětín, zahrnuje 79 bytů o dispozicích 1+kk až 5+kk a velikostech od 31 do 123 m2. Ke každému z nich náleží jak sklep, tak zasklený balkon, terasa či předzahrádka. V rámci začlenění nejmodernějších technologií jsou jednotky vybaveny rekuperací, jež v interiérech zajišťuje přísun čerstvého vzduchu a rovněž pomáhá snižovat náklady za energie. Kromě severní fasády je pak součástí i příprava pro předokenní žaluzie na dálkové ovládání.

V solitérní budově jsou také kočárkárny/kolárny a venkovní prostor, kde lze očistit zablácené kolo či psa. Nechybí ani parkovací stání ve dvou podzemních podlažích. V parteru dále vznikly dvě obchodní jednotky, které mohou do lokality přivést menší obchody a služby pro budoucí i stávající rezidenty.

V pořadí třetí etapa Tornio doplnila dříve postavené etapy Kemi a Ranua s celkem 209 byty, které jsou již vyprodané. Mezi domy Tornio a Ranua se nyní dokončuje klidný vnitroblok se zelení a herními prvky, do nějž bude rovněž orientována většina jednotek. To zaručí budoucím rezidentům dostatek klidu a soukromí.

Interiér s přírodními prvky a tóny modrozelené

Pro zájemce o pořízení moderního bydlení v projektu Lappi Hloubětín připravila YIT vzorový byt o dispozici 2+kk a velikosti 55 m2. Nosnou myšlenkou návrhu je ukázat možnost použití sytých barev, v tomto případě petrolejové. „Pokud se intenzivní barvy namixují ve správném poměru k těm ostatním v interiéru, může to vypadat velmi elegantně. Ze zkušenosti od klientů vím, se většina z nich se použití výraznějších barev bojí. To ale vůbec není potřeba,“ uklidňuje designérka YIT Stavo Lenka Hlaváčková Schubertová a doplňuje: „Ve vzorové jednotce v etapě Tornio jsem nadčasovou petrolejovou decentně využila ve všech místnostech. V kuchyňském koutu dominuje na horních skříňkách linky ve tvaru L, v předsíni pak uprostřed prostorné šatní skříně s působivým LED osvětlením. Co se týče ložnice, promítá se v ručně malovaném obrazu břízy na stěně a u nočních stolků. A aby bylo vše dotaženo do detailu, nechybí ani petrolejové dekorativní polštářky.“

Pro celkový harmonický dojem zvolila designérka zbylé kusy nábytku v základních barvách – především v bílé, černé a šedé. „Jedná se o vestavěnou skříň na chodbě, kde převládá světle šedá s černými detaily, ale také o šedou čalouněnou postel a zbytek kuchyňské linky včetně obkladových desek. Sivá je rovněž sedačka, kterou jsem pro ještě větší zjemnění vybrala v oblých tvarech,“ vysvětluje Lenka Hlaváčková Schubertová. Nechybí ani přírodní materiály navozující útulnou atmosféru. Konkrétně jde o dřevěný jídelní stůl, jutové koberce v obývací i spací části a dekor dubu na vinylových podlahách.

Celým interiérem prostupuje motiv přírody. S malovaným obrazem v ložnici koresponduje jak druhá, menší ilustrace bříz v obývacím pokoji, tak dekor obkladových desek u kuchyňské linky. A tematicky je doplňuje nevšední realizace podsvícených polic u šatní skříně, jež připomínají větve stromu. V bytě se tak velmi promítá finský styl, který zde kromě přírodních materiálů a motivů reprezentuje přímo bříza – finský národní strom.

 

„Jelikož Tornio nabízí pestrou skladbu jednotek, vyberou si tu singles, páry i rodiny s dětmi. Navíc pro ně připravujeme skvělou příležitost si na vlastní oči prohlédnout vzorový byt, který zpřístupníme veřejnosti na dni otevřených dveří 15. května. Zájemci si zde lépe představí praktické a nadčasové bydlení, do nějž se sami budou moct již velmi brzy nastěhovat,“ dodává obchodní ředitelka YIT Stavo  Dana Bartoňová.

Zázemí nové finské čtvrti

Areál Lappi Hloubětín mezi ulicemi Kolbenova, Laponská a Granitova navazuje na komplex Suomi Hloubětín s potřebnou občanskou vybaveností. Nechybí zde kavárna, pizzerie, vinárna, potraviny, ordinace fyzioterapie ani mateřská škola. Součástí největšího rezidenční projektu YIT v Praze je také dětské hřiště, cyklostezka či příjemné relaxační zóny podél revitalizované říčky Rokytky. V blízkém okolí pak dále noví obyvatelé naleznou zdravotnická zařízení, plavecký bazén, poštu i obchodní centrum. Lokalita současně skýtá dobré dopravní spojení. Přímo u projektu jsou tramvajové zastávky, které navazují na pár minut vzdálené stanice metra B – Kolbenova a Hloubětín.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy