Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu

Redakce, 3.12.2023
domácí nutella, recept na vánoční pečení

Užijte si kouzlo vánočních svátků s lahodnou domácí alternativou klasické pochoutky – nutelly. Tato sametová pomazánka, která je směsí lískových oříšků a jemného kakaa, je nejen vynikající k ranním toastům či palačinkám, ale také ideálním doplňkem vašeho repertoáru vánočního pečení. Díky kokosovému sirupu s nízkým glykemickým indexem, který jsme použili místo cukru, získá vaše domácí nutella nejen krásně karamelovou chuť, ale i punc zdravější alternativy té kupované.

Produktový tip:

Příprava není nijak složitá, navíc pokud si přiberete na pomoc stolní mixér Sage THE SUPER Q SBL920. Kombinuje 3 výrobky v jednom – standartní mixér a smoothie mixér s malou nádobou vhodnou na cesty. Je možné ho použít i s vakuovým nástavcem, který umožňuje mixování v nejvyšší možné kvalitě. O vysoký výkon se stará motor s příkonem 2400 W. Přístroj má intuitivní ovládání, je vyroben ze špičkových materiálů a je vybaven speciálním nožovým systémem. Robustní kovová základna zajišťuje tichý chod bez vibrací. Nádoba mixéru je vyrobena z Tritanu bez BPA, který je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a lze jej bez obav opakovaně mýt v myčce na nádobí.

 

 počet - 1 sklenička

 náročnost – snadné

 doba přípravy – cca 1 hodina

 

 

Suroviny:

 400 g lískových oříšků

 špetka soli

 1 lžička vanilkového extraktu

 3–4 lžíce kokosového sirupu

 1 lžíce kakaa

 1-2 lžíce kokosového tuku (nemusí být)

 

 

Postup přípravy:

  • Nejprve si dejte na plech lískové oříšky a v troubě je nechte při 200 °C přibližně 10 minut – dokud nezačne praskat slupka na oříškách.
  • Oříšky vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Poté si je dejte do kuchyňské utěrky a třete je o sebe, abyste se zbavili co nejvíce slupek.
  • Oloupané a opražené oříšky dejte do nádoby mixéru. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  • Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Potřebujeme ořechy rozmixovat do hladkého a tekutého oříškového másla. Postupně si snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby.
  • K hotovému oříškovému máslu přidejte další ingredience a nechte je v mixéru promíchat. Případně můžete ingredience míchat už v misce. Kakaový prášek zahustí oříškové máslo. Pokud chcete mít nutellu v tekuté konzistenci, přidejte kokosový tuk.
  • Pozor, nepřidávejte vodu! Oříšky ji nasáknou a konzistence bude ještě více hustá.
  • Hotovou nutellu ještě dochuťte podle své chuti přidáním sirupu anebo soli. Přendejte ji do uzavíratelné skleničky a skladujte v chladu a temnu :).
  • Tip: Místo kokosového sirupu můžete přidat jakýkoliv jiný sirup jako sladidlo..nebo nesladit vůbec

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky