Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem

Redakce, 27.11.2023
Horký nealkoholický svařák s badyánem

Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné atmosféry také tradiční pokrmy. Oblíbená štědrovečerní a novoroční jídla, která jsou nedílnou součástí sváteční tabule, lze připravit důvěrně známými, ale také inovovanými způsoby. Touto cestou jsme se vydali i my: naše inspirativní menu, které vzešlo z lásky k tradicím a kvalitním surovinám s oceněním Regionální potravina, slibuje neopakovatelné gastronomické zážitky.

Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním?

Horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem

Určitě se všichni těšíme na chvíli, kdy se zachumláme do měkké deky, natáhneme si ponožky a ponoříme se do knížky s napínavým příběhem. Abychom si vánoční příběh co nejvíce vychutnali, můžeme si připravit nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem z vinařství THAYA .

Hrozny v moštu Thaya pochází z jejich vlastních vinic, které se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, známého svou jedinečnou slunnou polohou. Rychlost zpracování a unikátní poloha těchto vinic dodávají moštu kvalitu, plnost chuti a regionální charakter.

Recept:
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 10 min.
Náročnost: *

Ingredience:

1,4 l Thaya hroznového moštu

100 g sušených jablek

3 ks badyánu

3 ks celé skořice

10 ks hřebíčku

dle chuti: cukr, citronová šťáva

Postup:

Přivedeme k varu vinný mošt, přidáme všechny ingredience a pomalu vaříme na mírném plameni po dobu 10 minut. Dle chuti dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky