Trendy podle designérů Quick-Stepu: colour blocking a pulzující barvy, které rozzáří temné měsíce

Quick-Step, 27.11.2023
Po módním průmyslu je to i svět interiérového designu, který propadl kouzlu tzv. colour blockingu (použití dvou a více barev, často v určitých blocích). Barevný interiér představuje elegantní způsob, jak rozsvítit temné zimní měsíce. Cítíte se spíše pouze na pár drobných barevných prvků nebo se pustíte rovnou do výraznější proměny a větších barevných ploch? Ať tak či tak, můžete začít rovnou od podlahy, ideálního „plátna”, jež přenese sofistikovaným způsobem barvy do vašeho interiéru.
Quick step design

Barvy umí přinášet radost!

S příchodem tmavších měsíců nastává ideální čas na průzkum barev, které rozptýlí naši (pod)zimní melancholii. Které barvy vám dělají radost a jak moc odvážní se cítíte být? Variací je nespočet, záleží jen na vaší odvaze a samozřejmě také stylu interiéru. Můžete docílit harmonického vzhledu pomocí monochromatického využití jedné barvy a jejích odstínů nebo se můžete pustit do tzv. analogické kombinace barev umístěných na barevném kole (pomůcka pro malíře, designéry..) vedle sebe (červená a oranžová, modrá a zelená, apod.). Naopak doplňkové barvy umístěné na opačných stranách barevného kruhu (např. azurová a červená nebo korálová a ametystová) vytvářejí kontrast. Čím sytější barvy zvolíme, tím výraznějšího účinku docílíme. To ovlivní nejen náš interiér, ale také náladu. Každá barva vyvolává jiné emoce a reakce, takže je důležité pečlivě vybrat barevné schéma, které co nejlépe odpovídá vaší osobnosti. 

 Jemné barevné akcenty i hravé fokální body

Dále se můžete zamyslet nad tím, jak odvážní chcete být. Pokud je pro vás používání barev novinkou, začněte s drobnějšími prvky v interiéru, jako jsou polštáře, geometrický obraz nebo dekorativní doplňky. Ty lze snadno změnit, pokud se později rozhodnete pro jiné barevné schéma. V tom případě je také vhodné použít neutrální podlahu jako nadčasové plátno.

Zvolte třeba tradiční dubový design, který vždy skvěle doplní nejnovější trendy barvu současnosti, nebo naopak sáhněte po podlaze s moderním vzorem rybí kosti. Tento stylový dekor vnese do místnosti dynamiku a dokonale se hodí k hravým barevným fokálním bodům. Preferujete útulnější prostředí? Vzhled tmavého dřeva může posloužit jako ideální základ pro vytvoření luxusní atmosféry ve vašem interiéru. Díky tomu, že tmavá podlaha zvýrazňuje teplé barvy, ideálně se kombinuje se sytějšími tóny.

vzor rybí kosti z kolekce Alpha Vinyl Ciro

Nebojte se být odvážní

Jste připraveni vystoupit z davu a dát najevo svůj názor? Proč odvážně nezkombinovat barvy s výraznou podlahou jako ústředním designovým prvkem v místnosti? Vsadíme se, že zanecháte trvalý dojem trendsettera a na vás ani váš interiér se jen tak nezapomene! Kombinujte a laďte vše s kontrastními barvami a neomezujte se jen na drobné doplňky. Zamyslete se nad nábytkem, plédy, záclonami a dokonce i stěnami, které mohou nechat vaši osobnost zazářit. 

Nejste si jistí? Pak ponechte centrální místnosti svého domova trochu neutrálnější a vyberte si pro experimentování s barvami nějaký menší prostor, jako je koupelna nebo možná i toaleta! Vsadíme se, že budete mít úsměv na tváři pokaždé, když vstoupíte do nejvýraznějšího pokoje ve vaší domácnosti. Ať už se vydáte jakoukoliv cestou, mějte na paměti, že nic není dobře nebo špatně, měřítkem je jen míra vaší radosti, kterou vám proměna přinese.

Quick-Step: Nebojte se být odvážní

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na: www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry