Václav Horák (AliaWeb)
Údaje o firmách  |  18.06.2003 12:04:37

Oceňuje akcie APOLLÓN HOLDING stejný znalec?


Připomeňme si, že do 3.7. 2003 by emitent APOLLÓN HOLDING měl podle §186a Obchodní zákoník měl učinit povinný odkup akcií z titulu zrušení jejich registrace na veřejném trhu valnou hromadou emitenta, kde jej silou svých hlasů prosadil hlavní vlastník - exotický MASTERTON & WEBB LIMITED viz Majitelé CP.

Rovněž si připomeňme "zimní" odkup výše zmíněného majoritáře, právě z důvodu ovládnutí firmy (12/2002 41,41%) z 28.2.2003 a především článek 4 týkající se výpočtu hodnoty akcie, který v nabídce převzetí prošel i KCP:

"Cena za jednu akcii:

Navrhovatel stanovuje kupní cenu za jednu akcii ve výši 99,50 (slovy: devadesátdevět korun českých padesát haléřů). Cena za jednu akcii je stanovena dle par.par. 183c odst. 3 obchodního zákoníku. Stanovená kupní cena je přiměřená hodnotě akcií. Navrhovatel při stanovení kupní ceny přihlédl taktéž ve smyslu pat. 183c odst. 3 obch. zák. k váženému průměru cen akcií v době šesti měsíců před vznikem povinnosti učinit povinnou nabídku převzetí. Průměrná cena ve smyslu par. 183c odst. 3 obch. zák. činí 93,87 (slovy: devadesáttři koruny české osmdesátsedm haléřů).

Prémiová cena ve smyslu par., 183c odst. 3 obch. zák. činila 117 (slovy: jednostosedmnáct korun českých). Navrhovaná kupní cena byla stanovena tak, aby dle par. 183c odst. 3 obch. zák. nebyla nižší než prémiová cena snížená o 15%. Přiměřenost ceny je v souladu s par. 183c odst. 5 obch. zák. doložena posudkem znalce v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady vypracovaným znalcem: ing. Radimem Novotným. Jako přiměřená cena za jednu akcii o jmenovité hodnotě 500 byla znalcem uvedena hodnota 97,30 (slovy: devadesátsedm korun českých třicet haléřů), přičemž znalec pro stanovení přiměřené ceny použil metodu net asset valuation (v jejímž rámci zvolil dvě alternativy - metodu likvidační a metodu výplaty dividendy a následnou likvidací), dále metodu podle váženého průměru cen s a bez započtení prémiové ceny a metodu váženého průměru cen na veřejných trzích.

Znalecký posudek je k dispozici v sídle obchodníka, a to kterýkoliv pracovní den po dobu závaznosti nabídky převzetí v době od 8 hod do 16 hod., po uplynuti doby závaznosti nabídky převzetí bude znalecký posudek k dispozici v kterýkoli pracovní den v době od 8 do 16 hodin v provozovně cílové společnosti na adrese Praha, Opletalova 33/960."

Nyní nebude do právě zřejmě připravovaného znaleckého posudku vstupovat "prémiová cena", nutnost souhlasu KCP s veřejným návrhem smlouvy však zůstává.

Je přirozené, že odkup se bude vztahovat jen na vybrané akcionáře s počtem akcií fixovaným k datu konání valné hromady, která o zrušení registrace akcií rozhodla, podobně jako to nyní probíhá u akcií METROSTAV.

Jak se následně rozhodnout ?

Informační pomůckaZprávy o akcii:

AliaWatch: Přistoupit na odkup Apollón holdingu...


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688