Václav Horák (AliaWeb)
Podílové fondy  |  31.03.2003 10:14:21

ING a Klik fond bez vstup.poplatku

KLIK FOND ING BEZ VSTUPNÍHO POPLATKU

 

            Mezi základní rysy otevřených podílových fondů na rozdíl od třeba termínovaných vkladů patří to, že negarantují budoucí výnos. Ten tedy může být dle vývoje kapitálových trhů, kam fondy svěřené prostředky investují, neomezený stejně jako neomezený může být případný prodělek. I tady však existují výjimky. Jsou jimi speciální fondy, které tuto černou můru opatrných investorů částečně či zcela odstraňují. Jak je to možné ? Ve stručnosti řečeno, vhodnou kombinací bezpečných a rizikových aktiv lze dosáhnout efektu částečného či úplného zajištění vstupní investice za určitých omezujících předpokladů.

 

Chráněná hodnota klik fondu stráží spánek

 

Mezi produkty, které částečným způsobem ochraňují vstupní investici, patří tzv. klik fondy. Jejich základním principem je vytváření tzv. „chráněné hodnoty“ svých aktiv, tj. hodnotu, pod kterou fond neklesne. Klik fond toho dosáhne umístěním velké většiny svých aktiv (např.90 %) do bezpečných instrumentů peněžního trhu, zbylá procenta umístí do aktiv s možností „pákového efektu“, tedy například call opcí na akciové indexy. Toto rozdělení pak zabezpečí, že v dobách růstu akciových trhů fond participuje na tomto růstu zvyšováním chráněné hodnoty tzv.klikem a v dobách hlubokých poklesů se chráněná hodnota nemění. Příkladem může sloužit ING český kontinuální klik fond Eurostoxx 50, který je na našem trhu k mání již od 5000 . Celých 90 % jeho aktiv bylo při jeho vzniku v říjnu 2000 umístěno do korunových instrumentů peněžního trhu, za 10 % byly pak nakoupeny call opce na index Eurostoxx 50. Úroveň chráněné hodnoty je nastavována jedenkrát měsíčně. Zásluhou vytrvalého poklesu akcií v posledních dvou a půl letech si fond „kliknul“ pouze jedenkrát – už v listopadu 2000 a od té doby udržuje chráněnou hodnotu na stejné výši. Díky tomuto stavu je nyní v portfoliu fondu už téměř 99 % instrumentů peněžního trhu a jen něco málo přes jedno procento opcí. A co to přineslo podílníkům ? Kdyby investovali čistě do evropského akciového indexu, ztratili by jen za poslední rok 41 % svého majetku. V tomto klik fondu přišli o pouhých 1,5 procenta. Díky konstrukci klik fondu může tak investor klidně spát, ví, že pod chráněnou hodnotu jeho majetek nikdy neklesne.

 

Investici do ING českého kontinuálního klik fondu Eurostoxx 50 si v dubnu můžete dopřát bez jakéhokoli vstupního poplatku !

 

Ve fondu je aktuálně majetek o velikosti 500 milionů korun, má výhodný lucemburský domicil a nabízí investorům velmi atraktivní kombinaci relativně nízké úrovně rizika a vysokého dlouhodobého výnosového potenciálu.

 

Konzervativní investor zajásá

 

Fondy s částečným či úplným zajištěním vstupní investice nacházejí své vděčné klienty zejména mezi konzervativními investory. Ti zkušenější mohou namítat, že takovýto produkt lze dobře nahradit správným sestavením portfolia z několika odlišných typů fondů. Ano, samozřejmě lze – a s ním dosáhnout i vyšších výnosů než v případě klik fondů, protože nic není ve světě financí zadarmo. Ale většina investorů se asi nestane investičními profesionály a tyto produkty si oblíbila právě pro svoji jednoduchost. Pokud se chcete zařadit mezi ně, máte ideální možnost právě teď – vstup je po celý duben zdarma.

 

Více o tomto i jiných fondech  najdete na specializovaných stránkách www.fondmarket.cz, kde si můžete zdarma stáhnout i mnoho  podrobnějších informací k výše jmenovanému fondu.


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

09.07.2017Klika v interiéru: dopřejte klice lehkost! Jana Brožková (Bydlet.cz)
12.01.2017Mít neokoukanou kliku je klika Jana Brožková (Bydlet.cz)
29.03.2011Důchodová reforma a poplatky penzijních fondů Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688