PrimStock s.r.o. (PrimStock s.r.o.)
Investice  |  11.12.2017 16:08:23

Američtí úředníci podnítili spekulace o oživení importu bavlny do Číny

Čínský import bavlny posílí více, než se v této sezóně očekávalo, a to díky potřebě vysoce kvalitního vlákna na straně čínského spřádacího průmyslu, uvedli američtí úředníci, což podnítilo dlouhotrvající dohady o potenciálním navýšení importovaného objemu.

Kancelář amerického ministerstva zemědělství (USDA) v Pekingu stanovila odhad dovozu bavlny do Číny v sezóně 2017-2018 v období od srpna do července na 1,3 milionu tun (5,97 milionu žoků).

To by představovalo meziroční nárůst dovozu bavlny do Číny o více než 200 tisíc tun, mnohem větší než oficiální odhad USDA počítající se zvýšením o 58 tisíc tun.

Pekingská kancelář USDA zdůraznila, že od července v odvětví koluje množství neoficiálních zpráv o tom, že by čínská vláda mohla uvažovat o zvláštních povolenkách, které by umožnily dovoz blíže neurčeného množství vysoce kvalitní bavlny.

Vzhledem k rostoucí poptávce čínského textilního průmyslu po vysoce kvalitní bavlně obchodníci očekávají, že by čínská vláda mohla ukázat jistou flexibilitu při vydávání dodatečných dovozních kvót.

Čínský textilní sektor vykázal v roce 2017 stabilní růst

"Vezmeme-li v úvahu všechny tyto faktory, je logické, aby vláda schválila dodatečný import bavlny, který by pomohl uspokojit poptávku odvětví v roce 2018", uvedla ve zprávě čínská kancelář USDA. Současně však dodává, že zůstává nejasné, kdy by čínská vláda mohla další dovoz bavlny umožnit. 

Dle nejnovějších údajů čínského celního úřadu import bavlny do Číny v průběhu letošního října, který je prvním měsícem po ukončení čínského aukčního programu nabubřelých vládních zásob, dosáhl 78.128 tun, což ve zmíněném měsíci představuje meziroční nárůst dovozu o 89 %.  V prvních deseti měsících letošního roku dosáhl prodej bavlnyČíně 983.450 tun, což představuje meziročně nárůst o 41 %. Z toho pak 458.588 tun pocházelo z USA.

Pekingská kancelář USDA dále uvedla, že ačkoliv letošní vládní aukční program uvolnil na domácí zpracovatelský trh 3,22 milionu tun bavlny, existuje množství spekulací, že uvolněné čínské rezervy nemají potřebnou kvalitu, a tak nedokáží uspokojit poptávku čínského průmyslu po vysoce kvalitní bavlně. Existují podezření, že část čínských rezerv bavlny je starší než 5 let.

Nejaktivnější březnový futures kontrakt na bavlnu na burze ICE Futures U.S., poté co v minulém týdnu posílil na nejvyšší úroveň od letošního května, v posledních dvou obchodních seancích ztrácí 0,87 centu na 73,36 centů za váhovou libru.

 

Analytici společnosti PrimStock s.r.o. se pohybují aktivně na kapitálových trzích již téměř 20 let a patří k prvním z těch na českém kapitálovém trhu, kteří se začali cíleně zabývat principy obchodování sezónních spreadových strategií. Společnost PrimStock pro Vás zprostředkuje obchodování se CFD na komodity, akcie, indexy a obchodování na Forexu, a to na mnoha významných trzích z celého světa. Obchodujte prostřednictvím špičkové mobilní či webové platformy kdykoliv chcete, nebo si stáhněte verzi pro Váš počítač. Své klientele nabízíme plnohodnotný poradenský a vzdělávací servis.

Více na www.primstock.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

22.10.2013Srpnový import mědi do Číny prudce vzrostl Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)
14.10.2013Vysoký import mědi do Číny Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)
23.07.2013Import mědi do Číny vzrostl na devítiměsíční maxima Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688