Volkswagen Financial Services (Volkswagen Financial Services)
Osobní finance  |  29.11.2017 13:00:24

Užívat vůz v pronájmu nebo vlastnit?

I pořízení vozu může být rychlé a jednoduché. Pokud máte vybrané auto, stačí najít toho pravého prodejce a nakonec zvolit způsob, jak ho získat. Možností je v tomto případě celá řada a každá má své jasné přednosti, které vám představíme.

I oblast financování automobilů se mění a stále vyvíjí. Prodejci včetně leasingových společností tak nabízí nové způsoby financování, které se přizpůsobují aktuálním potřebám klientů a moderním trendům. Pojďme se ve světě financování vyznat, ať vyberete ten správný způsob, stvořený právě pro vás.

Značkový úvěr

Značkový úvěr je něco podobného jako úvěr od banky, jen jej připravuje specializovaná finanční společnost, která má blízký vztah k prodejcům automobilů. To ji dovoluje nabídnout krom úvěru i další služby za výhodných podmínek, které banka nemá k dispozici. „V rámci značkového financování lze kromě atraktivní úrokové sazby na konkrétní vůz získat celou řadu značkových benefitů - předplacený servis, značkové pojištění, příslušenství či jiné zvýhodnění. V součtu těchto benefitů vás takovéto pořízení může vyjít i výhodněji než za hotové,“ vysvětluje odborník na financování vozů Lukáš Cankař ze společnosti Volkswagen Financial Services.

Značkové úvěry navíc v poslední době dodávají do financování velkou flexibilitu. „U nás nabízíme například možnost odložit několik splátek v průběhu splácení. Populární novinkou je takzvaná nerovnoměrná poslední splátka,“ říká Cankař. Ta například usnadní obměnu vozu po uplynutí doby financování. Zákazník totiž namísto zaplacení této splátky, která je obdobou akontace, jen na konci splácení úvěru místo na začátku, může vůz odprodat (za předem dohodnutou cenu) dealerovi. Prodejní cena pak v řadě případů dovede pokrýt jak nerovnoměrnou splátku, tak případnou akontaci na nový vůz. 

 

Operativní leasing

Patří dnes k nejdiskutovanějším způsobům financování vozu. V praxi se jedná v podstatě o pronájem auta na určitou dobu a za daných podmínek. „Operativní leasing umožňuje zákazníkům využívat nový vůz za nízkou měsíční splátku a s možností časté obnovy vozového parku,“ říká Cankař. V rámci operativního leasingu se často střídají různé akční nabídky, takže i tady může zákazník oproti koupi nového auta za vlastní peníze ušetřit.

Navíc, stejně jako u značkových úvěrů lze v případě operativního leasingu získat celou řadu doplňkových služeb. Zákazník se pak skutečně nemusí při užívání vozu starat téměř o nic, jen o doplňování provozních kapalin. O servisní úkony nebo třeba sezónní výměnu pneumatik se postará značkový servis a veškerá rizika přechází na leasingovou společnost. Neskládá se žádná akontace, součástí bývá i značkové pojištění.

Pokud chcete jen jezdit bez dalších starostí a neočekávaných nákladů, je pro vás operativní leasing ideálním řešením. 

 

Auto za hotové

Pro mnohé zákazníky, kteří se nechtějí vázat, se tento způsob financování jeví jako nejvýhodnější a nejjednodušší: zákazník totiž nezaplatí nic navíc, jen cenu auta. Na druhou stranu se zároveň jedná o nejvíce nákladnou možnost z hlediska zásahu do osobního nebo rodinného rozpočtu. „Při koupi auta za hotové je tak vhodné uvažovat alespoň o tom, aby zájemce neutratil veškerou našetřenou hotovost a zůstala mu rezerva na neočekávané situace,“ upozorňuje Cankař.

 

Bankovní úvěr

Klasický bankovní úvěr je v mnohém podobný koupi vozu za hotové. Peníze si totiž zájemce půjčuje od banky, která nemá s prodejcem vozu nic společného, takže koupě auta a úvěr samotný jsou na sobě nezávislé záležitosti. Zákazník následně splácí úvěr bance a vůz je v jeho vlastnictví, jako by si jej koupil za své. Úvěr tedy pomůže zákazníkovi dosáhnout na dražší vůz, ale nemá další přímou návaznost na provoz vozu a nemůžete ani čerpat výhody, které vám zaručuje značkové financování ať už prostřednictvím úvěru nebo operativního leasingu. Zvlášť musíte také řešit pojištění vozu. 

Volkswagen Financial Services

Volkswagen Financial Services je přední finanční společnost specializující se na podporu prodeje dealerské sítě značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, DUCATI a ojetých automobilů. Nabízí produkty v oblasti úvěru, finančního leasingu, operativního leasingu a značkového pojištění. V rámci koncernových vozů nabízí tzv. značkové financování. Od svého vzniku v roce 1992 je společnost jedničkou na českém trhu ve financování osobních a užitkových vozů a zaujímá rovněž první místo v operativním leasingu.

Více informací na: www.vwfs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688