Vojenské letadlo USA s 11 lidmi se u Japonska zřítilo do oceánu

TNBiz, 22.11.2017

Vojenské letadlo Spojených států se ve středu zřítilo do Tichého oceánu poblíž japonského ostrova Okinawi. Na palubě bylo 11 lidí včetně posádky, osm lidí se již podařilo zachránit. Po dalších pátrají nejen jednotky Spojených států, do záchranné operace se zapojili i japonští záchranáři.

Pád letadla podle CNN oznámil japonský ministr obrany Itsunori Onodera. Podle něj by mělo na palubě transportního letadla C-2, které spadá pod námořnictvo Spojených států, deset až jedenáct lidí.

"Byl jsem informován armádou Spojených států, že je za pádem letadla pravděpodobně selhání motoru," uvádí CNN reakci japonského ministra.

Letadlo se zřítilo ve chvíli, kdy mířilo na letadlovou loď USS Ronald Reeagan, která operuje ve Filipínském moři. Zatím není jasné, jak na tom zachránění lidé jsou.

"Jména posádky a cestujících budou zveřejněna až během příštích oznámení. Probíhá ošetřování personálu, jejich stav bude vyhodnocen zdravotnickým personálem lodi USS Ronald Reagan," uvádí oficiální prohlášení sedmé flotily námořnictva Spojených států. Američané potvrdili, že bylo na palubě 11 lidí, důvod nehody je zatím neznámý.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy