Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  15.11.2017 17:13:29

Pražská burza potřetí za sebou ztrácela, Pegas před výsledky -1,18 %

Pražská burza protáhla sérii ztrát do třetího dne a v červeném zůstávaly také evropské akcie. Index PX odepsal 0,9 procenta na 1 052,88 bodu. Podobně jako v úterý se většina titulů koupala v červeném. Fortuna opět patřila k výjimkám, na rozdíl od úterního dvouciferného nárůstu dnes přidala skromnějších 0,56 procenta.

Titul uzavřel na čerstvém historickém maximu 178,00 za akcii, tlak ztrátových titulů byl dnes ale silnější. ČEZ ztratil 1,41 procenta na 476,20 za akcii a Erste Bank Group 1,18 procenta na 940,80 za akcii. Akcie skupiny Stock Spirits Group přišly o 4,48 procenta na 72,50 , a přestože patří mezi pražskými blue-chips k menším kapitalizacím, jejich dopad na výkonnost indexu dnes patřil k nejsilnějším.

Pegas Nonwovens, který ve čtvrtek zveřejní čísla za prvních devět měsíců roku, zakončil den na 820,20 a je za dnešek v mínusu 1,18 procenta.

Z finančních titulů se nedařilo ani pojišťovně VIG a Monetě, které ztratily 0,92 procenta na 646,00 , respektive 0,38 procenta na 78,20 . Index evropských bankovních titulů STOXX Europe 600 Banks klesal o 0,46 procenta. Obdobně evropské akciové trhy byly s klesající ropou v červeném, index STOXX Europe 600 byl slabší o dvě třetiny procenta a pohybuje se na nejnižších úrovních od druhé poloviny září. Varšavská, vídeňská a budapešťská burza ztrácely v podvečer vždy více než 1 procento. Na Wall Street míří širší index S&P 500 ke čtvrtému poklesu za pět dní.

Obchodní aktivita byla dnes v Praze podprůměrná. Objem obchodů s akciemi před závěrečnou aukcí dosáhl 0,349 miliardy . Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,610 miliardy . Kromě Fortuny si slabší zisky připsaly Komerční banka (+0,01 procenta na 905,10 za akcii) a Unipetrol (+0,18 procenta na 379,70 ). CETV stoupla o 0,61 procenta.

Z firem obchodovaných na pražském parketu dnes významnější zprávy nepřišly. Viceguvernér ČNB Mojmír Hampl v čerstvém rozhovoru pro E15 uvedl, že si umí představit svůj hlas v prosinci pro opětovné zvýšení sazeb 25 bazických bodů. Ekonomika dle něj potvrzuje očekávání ČNB, inflační tlaky si mohou vyžádat rychlejší zpřísňování měnové politiky.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688