TNBiz (TN.cz)
Investice  |  14.11.2017 11:28:30

Piráti: ANO nás zahlcuje falešnými emaily. Babiš poslal drsný vzkaz


Neshody mezi hnutím ANO a Piráty se vyostřují. Zástupci Pirátů nepřímo nařkli ANO z toho, že jim zahlcuje emailové schránky zprávami od údajných voličů, kteří jim vyčítají neúčast ve vládě Andreje Babiše. Šéf hnutí ANO na to ale poměrně ostře reagoval.

Piráti už dříve odmítli, že by s hnutím šli do koalice, zároveň avizovali, že do čela Sněmovny podpoří Radka Vondráčka, který je kandidátem právě za ANO. Během neděle ale překvapili tím, že budou požadovat, aby vládní ANO nemělo předsedu žádného sněmovního výboru. Tyto posty by měly být podle Pirátů rozděleny mezi opoziční strany podle poměrného systému.

"Celá přetahovaná s ANO o výbory je absurdistán. Nevím, jak se bude ANO tvářit, ale tohle je jediný správný a zásadový postoj, jak reagovat na menšinovou vládu ANO," vyjádřil se na sociálních sítích předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

Chování Pirátů kritizuje druhá nejsilnější strana ODS.  "Piráti se rozhodli, že budou volit předsedu Sněmovny, jak sami říkají “podle výsledku voleb”. Zároveň ale také chtějí, aby ANO nemělo žádnou předsednickou funkci ve výborech. Není mi jasné, co má společného s výsledkem voleb to, aby ANO nemělo žádného předsedu výboru. Celé je to nesrozumitelná a nerealistická konstrukce," myslí si předseda strany Petr Fiala. 

Tím, že Piráti budou volit Vondráčka, dávají podle ODS i třetí pokus sestavit vládu do rukou hnutí ANO. "Stále se pokouším věřit, že současná situace je výsledkem politické nezkušenosti a důvěřivosti Pirátů, ne jejich plánu, jak pomáhat paktu Babiš-Zeman," dodal Fiala.

Zahlcené schránky

Michálek ještě přilil olej do ohně, když nařkl hnutí ANO ze záměrné kampaně proti jejich straně. "Máme bohužel informace, že proti nám ANO jede kampaň falešných účtů s cílem nalákat nás do koalice. Je to legrační, že si politická strana musí platit falešné účty. Jejich odhodlání a nasazení oceňujeme, asi jsme hodně atraktivní nevěsta," napsal v online chatu pro Lidovky.cz.

"Naše emailové schránky jsou zahlceny lidmi, kteří se podepisují jako naši voliči nebo voliči hnutí ANO a jsou rozčileni, že s hnutím ANO nevstupujeme do koalice. Tlak je opravdu velmi silný. Všechny zprávy jsme vyhodnotili a jsou neautentické, jsou nějakým způsobem prefabrikované. Vychází to z ruské propagandy, která se rozmohla v několika posledních letech," upřesnil své podezření v rozhovoru pro DVTV. Přímý důkaz, že za tím skutečně stojí hnutí ANO, ale nemají.

Reakce šéfa hnutí ANO Andreje Babiše na sebe nenechala dlouho čekat. "Ti Piráti mě teď dostali. Tak pěkně mluví o transparentnosti, otevřenosti, demokracii a férovém přístupu. Samá hezká a velká slova. A pak najednou koukám, že vtrhnou do médií s absolutně nepravdivým a neověřeným tvrzením, říká se tomu hoax, a prostě ho stejně jako ty tradiční strany opakují a šíří na sociálních sítích a v médiích. Nerozumím tomu a docela mě to štve," napsala Babiš na facebook.

"NE, u nás na centrále ani nikde jinde fakt nesedí nikdo, kdo vám, pánové, posílá maily jménem obyčejných občanů. Žádná propaganda, falešné účty, falešné maily, jak tvrdíte. TO VÁŽNĚ NEDĚLÁME, nikdy jsme to nedělali, nemáme to zapotřebí. Přijďte se na tu centrálu podívat. Kdykoliv. Třeba i bez pozvání," vzkázal Pirátům.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

14.11. 20:58  Keep going pirates (novak)
14.11. 20:33  Tak kdo lže? (František Martínek)
14.11. 19:20  Co vlastně chtějí piráti . (ikaktus)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688