Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  09.11.2017 13:40:36

Fortuna (v revizi) - Doporučení na cílovou cenu jsme dali do revize (Komentář k výsledkům)

Výsledky hospodaření:Dnes zveřejněné výsledky předčily naše očekávání ve všech oblastech. Letošní trend výrazného nárůstu objemu přijatých sázek pokračoval i ve třetím čtvrtletí, kdy dosáhly hodnoty 558 mil. EUR a vzrostly tak meziročně o 128 %. Hlavní vliv na to měly nově akvírované společnosti a rostoucí zájem o online herní segment. Hrubé výhry narostly o 114 % na 85 mil. EUR, tržby o 129 % na 61 mil. EUR, ale co je nejvíce pozitivní, tak je růst EBITDA o 235 % na 21 mil. EUR oproti loňskému roku.

Hlavní trendy: (1) Přestože se v loňském třetím kvartále konaly letní olympijské hry a hokejový světový pohár, zatímco letošní třetí čtvrtletí takové události nenabídlo, tak došlo k výraznému nárůstu přijatých sázek. Toto bylo ovlivněno růstem online sázek, které si připsaly 65 mil. EUR v Q3. Dále výrazně do přijatých sázek zasáhly letošní akvizice. Hattrick Sports Group navýšila přijaté sázky o 153 mil. EUR a nejnověji akvírovaná společnost Fortuna Rumunsko (zahrnuje společnosti Bet Active Concept S.R.L, Bet Zone S.R.L., Public Slots S.R.L. a Slot Arena S.R.L. a je součástí konsolidačního celku od začátku září 2017) vykázala za jeden měsíc přijaté sázky ve výši 34 mil. EUR. (2) Nižší tempo růstu hrubých výher (114 %), které ve třetím čtvrtletí dosáhly 85 mil. EUR, je dáno především růstem objemu sázek z online segmentu, kde je dosahováno výrazně nižších marží (5 %) než u sázení na pobočkách (16 %). (3) Největší překvapení přinesl ukazatel EBITDA, který ve srovnání s třetím kvartálem 2016 vzrostl o 235 % na 21 mil. EUR. Stalo se tak vlivem pozitivní EBITDA z Hattricku ve výši 8 mil. EUR v porovnání se ztrátou 0,5 mil. EUR ve druhém kvartále. Další nárůst byl umožněn díky výrazně nižším akvizičním a integračním nákladům ve třetím kvartále, které dosáhly pouze 0,4 mil. EUR oproti 3 mil. EUR v předchozím čtvrtletí.

Letošní výhled: Výsledky třetího kvartálu potvrzují, že výhled Fortuny na rok 2017, bez zahrnutí nových akvizic, je velmi realistický. Společnost očekává růst přijatých sázek 1,3 mld. EUR a zvýšení EBITDA o 20-25 %. Po započtení konsolidace Hattrick Sports Group a Fortuna Rumunsko by přijaté sázky mohly dosáhnout 1,9 mld. EUR a EBITDA může vzrůst o 80-95 % meziročně.

Cílová cena a doporučení: Společnost směřuje ke svému cíli stát se sázkařským lídrem v regionu střední a východní Evropy. Vzhledem k výrazně lepším než očekávaným výsledkům a aktuální tržní ceně akcie dáváme naše doporučení a cílovou cenu do revize. Novou analýzu zveřejníme během několika následujících týdnů.

Hlavní rizika: Za hlavní rizika vnímáme primárně integraci akvírovaných společností do hospodářských výsledků celé skupiny. Důležité bude rovněž sledovat postoj majoritního vlastníka, zejména s ohledem na další setrvání akcií na pražské burze. Z pohledu podnikání představují další riziko potenciální zvyšování zdanění hazardu v zemích, kde Fortuna působí, stejně tak mohou nastat i mimořádné náklady spojené s investicí do nových platforem.

Očekávané události: Konferenční hovor k výsledkům za Q3 17 je naplánován dnes na 14h CET. Výsledky hospodaření za rok 2017 budou oznámeny 9. března 2018.
Autor: Jiří Kostka

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688