Antilopa běhala po centru Jihlavy, zakleklo ji 5 mužů najednou

TNBiz, 8.11.2017

V ulicích Jihlavy jste mohli potkat pobíhající exotické zvíře. Z tamní zoologické zahrady utekl samec antilopy a chytit se ho podařilo až po několika desítkách minut. Štáb televize Nova byl jako jediný s kamerou přímo u záchranné akce.

Pobíhá si vesele ulicemi Jihlavy, auta kvůli němu musejí zastavovat. Vzácný chovný samec antilopy rodu Voduška Abok se zkrátka rozhodl, že vyrazí na výlet. Využil k tomu chvíli, kdy ho ošetřovatelé převáděli z letního výběhu do zimoviště.

"Lepší, když ho přitom uspíme, ale když jsme mu dali injekci, začal panikařit a zkoušel plot prorazit. Někde se mu to nepovedlo a na jiném místě už ano," komentoval útěk ošetřovatel jihlavské zoologické zahrady Martin Slepica.

Ošetřovatelé společně se strážníky antilopu naháněli po městě asi hodinu. Samec nakonec zaběhl na oplocený pozemek. Jenže ani pak neměli ošetřovatelé zdaleka vyhráno. Metr a půl vysokému a tři metráky vážícímu zvířeti se zpátky domů vůbec nechtělo.

Pěti statným chlapům se nakonec podařilo samce chytit a svázat mu nohy. Uprchlík pak putoval na korbu náklaďáku a zpátky do ZOO. Možná se inspiroval od jiného známého útěkáře z jihlavské ZOO. V centru města před lety chytali samce pandy červené. Samec dostal hned po svém návratu do ZOO přiléhavé jméno. Ošetřovatelé mu začali říkat Kajínek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky