Research (W4T.CZ)
Akcie v ČR  |  11.11.2017 09:01:08

TCS Capital akcie CETV již neprodává


Největší minoritní akcionář počátkem října oznámil další snížení podílu (z 9,8 % na 7 %) v mediální Central European Media Enterprises (CETV). V prodejích zatím nepokračuje.

Regulatorní hlášení v pátek 3. listopadu poodkrylo, že největší minoritní akcionář v mediální společnosti CETV nadále vlastní 7 % podíl. Jinými slovy TCS Capital disponuje celkem 10 250 884 akcií, resp. prezentovaný podíl obsahuje i přes 1,1 milionu vlastněných warrantů na akcie CETV.

TCS Capital tedy nevyužila říjnový růst akcií CETV na nová 3,5 letá maxima, resp. nepodílela se ani na následném prodejním přetlaku z posledních zhruba 3 týdnů. Akcie CETVpátek 3. listopadu zakončily na téměř měsíčním minimu 4,45 USD, když odepsaly 2,2 %.

Analytik Jiří Zendulka ke kurzovému vývoji uvádí: Akcie CETV se na Nasdaq navrátily na hodnoty, které dříve bránily jejich dalšímu růstu. Nyní by se tak naopak měly současné úrovně stát podporou, resp. titul by se mohl začít navracet zpět na vyšší hodnoty. Za pozitivní lze brát právě i zprávu o zachování podílu ze strany TCS Capital".

Vývoj akcií CETV v tomto roce

CETV graf 2017 

Podíl BlackRock

Připomenout lze, že mezi hlavní minoritní akcionáře CETV se v posledních měsících začala zařazovat největší investiční skupina světa BlackRock. Zatím poslední regulatorní hlášení uvádělo k datu 25. října výši celkového podílu skupiny na 3,36 %. Větším podílem zatím BlackRock dosud v CETV nedisponovala.

Jiří Zendulka k podílu BlackRock uvádí: „Nadále nicméně pokračují poměrně výrazné pravidelnější změny ve struktuře vlastněných instrumentů. Zatímco podíl v CDF na akcie CETV je stabilní, výrazné změny BlackRock hlásí v držení v tzv. Securities Lent a samotných akcií CETV. Zatímco podíl v Securities Lent oproti předchozímu reportu vzrostl z 0,48 % na 1,03 %, podíl samotných akcií CETV se naopak snížil z 2,84 % na 2,33 %."

 

W4T.CZ

w4t.cz je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.w4t.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688