Inzerce (Inzerce)
Hypotéky  |  01.11.2017 14:32:49REKLAMA

Hypoteční kalkulačka vám spočítá výši měsíční splátky. Co dělat, když vám chybí peníze?

Uvažujete o vlastním bydlení na hypotéku, ale vůbec netušíte, za jak dlouho byste zvládli úvěr splatit? Nemáte ani ponětí o tom, jak vysokou měsíční splátku vám banka může stanovit? Zjistit nejen měsíční splátku, ale i orientační úrokovou sazbu vám pomůže hypoteční kalkulačka.

Nemáte-li hypoteční kalkulačku v hlavě, pak můžete využít jednu z těch online. Nebojte, zadáním vašich údajů se neupisujete ihned ke sjednání hypotéky. Naopak v klidu a pohodlí domova si můžete vyzkoušet nejrůznější varianty splácení a zjistit tak, která bude pro vás ta nejvýhodnější.

Vysokou splátku snížíte prodloužením doby splatnosti

Do hypoteční kalkulačky musíte zadat hned několik údajů. Rozhodně ale nejde o data týkající se vaší osoby. Pro výpočet splátky potřebuje kalkulačka znát:

  • cenu vámi vybrané nemovitosti
  • částku, kterou potřebujete půjčit
  • dobu, po kterou chcete splácet
  • dobu, na kterou si chcete úrok zafixovat

Na základě těchto informací hypoteční kalkulačka vypočte měsíční splátku. Pokud se vám bude zdát splátka vysoká, budete muset slevit ze svých nároků. Není-li možné nic udělat s výší úvěru, pak vám nezbude nic jiného než prodloužit dobu splácení, popřípadě si pohrát s fixací ročního úroku. Krátká doba fixace navyšuje nejen úrok, ale i splátku. Potřebujete-li ji tak snížit, prodlužte si fixační období a získejte nižší úrokovou sazbu.

O hypotéku můžete nezávazně zažádat online

Hypoteční kalkulačka vám ale nespočítá jen měsíční splátku. Většinou vám nabídne i srovnání hypoték a možnost sjednání pro vás nejvýhodnějšího úvěru. Na základě vašich údajů tak získáte přehled nabídek od ověřených společností poskytující hypotéky.

Je pak jen na vás, zda si z nabídek vyberete a zda vyplníte a zašlete nezávaznou žádost o hypotéku. Nezávazné žádosti se nemusíte vůbec obávat, jedná se opravdu jen o informativní poptávku, na základě které vám zavolá poradce, který vám nabídne možné řešení. Nebudete-li s ním souhlasit, nabídku odmítnete.

Hypotéku na celou nemovitost a rekonstrukci k tomu nezískáte

Při propočítávání hypotečního úvěru ale nezapomínejte na nedávná omezení vydaná Českou národní bankou. Bez vlastních úspor vám v bance nepůjčí. Zažádat můžete o hypotéku s maximální výší LTV 90, což znamená, že minimálně 10 % z hodnoty nemovitosti musíte mít ze svého.

A jen 10 % nestačí. Jako kupující musíte zaplatit ještě daň z nabytí nemovitosti, která činí 4 %. Zbýt by vám měly také nějaké úspory na vybavení domácnosti a na případné nenadálé výdaje. Co když ale nemáte dostatečně velkou finanční rezervu?

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688