Komerční nemovitosti: Retail Park Most změnil majitele

Investiční fond Focus Estate Fund koupil od společnosti TK Development nákupní park Retail Park Most

Investiční fond Focus Estate Fund koupil od společnosti TK Development nákupní park Retail Park Most o celkové rozloze 6 471 m2. Jedná se o třetí investici fondu do komerčních nemovitostí. V portfoliu dříve nakoupených projektů jsou Retail Park Centro Ostrava v České republice a Galeria Sandomierz v Polsku. Pronájem centra Retail Park most zajišťuje společnost Cushman & Wakefield.

„Je to naše první akvizice projektu s relativně vysokou mírou neobsazenosti. Naším úkolem bude remodeling centra a tím zvýšení výnosnosti o 12 až 15 %. Jako jeden z prvních projektů plánujeme správně uspořádat dopravní i pěší dostupnost. Přípravné práce již započaly. Naším hlavním cílem je zvýšení návštěvnosti centra a zisku našich nájemců,“ řekl Maxim Shkolnik, partner Focus Estate Fund.

Prodávající společnost TK Development (Dánsko) v transakci zastupovala právní kancelář Dentons. Na straně kupujícího byli konzultanti KYHOS Real Estate s právníky z Kocián Šolc Balaštík (KŠB). Financování projektu poskytla Raiffeisen Bank (Česká republika).

„Prodej je v souladu s naší strategií developerské společnosti s portfoliem maloobchodních projektů. V tomto případě se kupujícím Retail Parku Most stal profesionální nemovitostní investiční fond, který jej bude moci dále rozvíjet,“ řekl Mogens Pedersen, generální ředitel TK Development.

„Nedávno jsme zahájili spolupráci s Focus Estate Fund v oblasti zajištění pronájmu Retail Parku Most. Jelikož jsme již v jednání s významnými nájemci, máme důvod k optimismu. Věříme, že nová strategie řízení provozu centra vytvoří stabilní poptávku jak ze strany nakupujících, tak i ze strany obchodníků,“ říká Martin Kubín, seniorní konzultant v oddělení Retail Warehousing, Cushman & Wakefield.

•••

Retail Park Most se nachází v komerční zóně na okraji města. Most má 67tis. obyvatel a leží zhruba 40km od česko-německé hranice. Retail Park je v provozu od roku 2009, nabízí 6.471 m2 obchodních ploch a 175 parkovacích stání.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy