Patria (Patria Finance)
Investice  |  22.09.2017 14:46:18

Fidelity k německým volbám: Třesk na trzích nečekáme. Síla a inovace firem odolají čemukoli

Německé parlamentní volby, které se konají v neděli 24. října 2017, proběhnou bez velkých politických zemětřesení a neovlivní příliš trhy, soudí experti Fidelity International. Vláda nemůže být vytvořena bez jedné ze stávajících dvou velkých stran, a to je pro trhy pozitivní signál znamenající kontinuitu a stabilitu, soudí Fidelity. Jak jsme rozebrali také na Patria.cz, kde zejména o třetí pozici, která se podepíše na výsledné koalici a síle prosazovat jednotlivá témata. 

Jak mohou trhy reagovat na #volby v #Německo? Kolik hlasů získá nacionalistická AfD a kolik liberální FDP? A ... - https://t.co/oUhs4PDdVG pic.twitter.com/d5wP2Gf4e6

— Patria.cz (@PatriaCZ) September 22, 2017

Panuje všeobecné očekávání, že kancléřka Angela Merkelová v neděli počtvrté vyhraje volby. Podle Anny Stupnytské, globální ekonomky Fidelity International, ale její CDU velmi pravděpodobně nezíská tolik reprezentantů v Bundestagu, aby měla sama většinu. „Z pohledu trhů neočekávám výrazný vliv německých voleb, i když zdlouhavá koaliční vyjednávání by mohla mít negativní vliv. Vzniklá koalice může rozhoupat náladu na trhu, ale koalice CDU/SPD by byla pro budoucnost Evropy tím nejpozitivnějším výsledkem,“ míní Anna Stupnytská z Fidelity International.

Také podle Christiana von Engelbrechtena, manažera fondu Fidelity Germany Fund, hrají volby v Německu na trzích v současné době spíš vedlejší roli. Nyní nemůže být vytvořena vláda bez jedné ze stávajících dvou velkých stran a tyto dva bloky představují kontinuitu a stabilitu v Evropě. „Ekonomika země si stojí dobře. Nezaměstnanost je na rekordně nízké úrovni a bez ohledu na výsledek voleb a to, jak bude vypadat potenciální koaliční vláda, jsem pevně přesvědčen, že německé společnosti jsou založené na síle inovací a dynamice. Historie nám ukazuje, že byly vždy schopné se přizpůsobit regulačnímu a politickému prostředí,“ uvedl manažer německého fondu.

Hlavní ekonom @PatriaCZ @bureshonza před volbami: Německu i akciím prospěje pravá vláda, koruně zahrozí velká... - https://t.co/CkvVKreYmH pic.twitter.com/on2oTFfbwR

— Patria.cz (@PatriaCZ) September 21, 2017

Von Engelbrechten uvedl jako příklad změnu německé politiky v oblasti klimatu, která byla spojena s přeskupením vládních pozic. „Navzdory množství nepříznivých podmínek a tvrdým jednáním mezi firmami a vládou se všem stranám podařilo nalézt rozumné řešení. To, že se všeobecně ví o německé schopnosti dosáhnout konsensu, je pro trhy uklidňující. Konsenzus je jednou ze silných stránek německé ekonomiky,“ zdůrazňuje Christian von Engelbrechten, manažer fondů Fidelity Germany Fund a dodává, „jsme velmi optimističtí v tom, že německé společnosti budou i v budoucnu hrát klíčovou roli v globální ekonomice.“ Politické události mají podle něho v podstatě pouze krátkodobé dopady na trhy. Dlouhodoběji působí spíš ekonomické faktory jako růst, recese nebo dramatické události, jako jsou finanční krize.

Za velmi strategické pro budoucí vládu považuje von Engelbrechten podchycení tématu digitalizace. Zde bude podle něho nutnost velkých investic a potřeba souladu v postupech podnikového i státního sektoru.  


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   8:23  Geopolitika opět v centru pozornosti ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688