TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  14.09.2017 13:56:16

"Okamura je lhář!" tvrdí lidovci, podali na něj trestní oznámení


Tři lidovečtí poslanci Evropského parlamentu podali trestní oznámení na Tomia Okamuru. Vadí jim, že na svém facebooku sdílel text, ve kterém uvedl, že společně s dalšími devíti českými europoslanci hlasovali pro potrestání České republiky za nepřijímání migrantů. Nejenže poslanci hlasovali proti rezoluci, ta navíc o sankcích vůbec nebyla!

Okamura na svém facebookovém profilu 1. září sdílel informaci, že s ním v televizní debatě o migraci odmítl diskutovat poslanec za ČSSD Jan Birke. V duelu se pak střetl s místopředsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO), který měl obhajovat a vysvětlovat hlasování 12 europoslanců z ANO, ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN, kteří podle Okamury hlasovali pro přijímání uprchlíků ze Sýrie.

 

"Hlasování o dalším přijímání tzv. uprchlíků ze Sýrie proběhlo v Evropském parlamentu 18.5.2017 a PRO usnesení hlasovalo těchto 12 českých europoslanců: Telička (ANO), Ježek (ANO), Charanzová (ANO), Dlabajová (ANO), Poc (ČSSD), Poche (ČSSD), Zdechovský (KDU-ČSL), Šojdrová (KDU-ČSL), Svoboda (KDU-ČSL), Štetina (TOP09), Niedermayer (TOP09) a Polčák (STAN), tvrdil na facebooku 1. září Okamura.

 

Proti tomu se ale ostře ohradil jeden ze zmíněných poslanců, Tomáš Zdechovský. Podle něj navíc Okamura na facebooku tvrdil, že čeští europoslanci hlasovali pro potrestání České republiky za neplnění migračních kvót.

 

 

 

"Tato informace je naprosto vylhaná a lživá! A vznikla na základě nějakého nesmyslného blogu Petra Macha. Chtěl bych Tomiovi Okamurovi vzkázat, že šířením této informace se stal pro mě absolutním lhářem a osobně se chci proti této lži bránit jak podáním trestního oznámení, tak podáním žaloby," avizoval na facebooku na začátku září Zdechovský. Peníze, které na poslanci plánuje vysoudit, chce dát Zdechovský na fond dětské onkologie.

 

Teď lidovečtí europoslanci hrozbu splnili. Jak jako první informoval portál Info.cz, Zdechovský a jeho spolustraníci Pavel Svoboda a Michaela Šojdrová podali na Tomia Okamuru trestní oznámení za poškozování dobrého jména a za pomluvu.

 

Příspěvek, kvůli kterému lidovci na Okamuru podali trestní oznámení:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftomio.cz%2Fposts%2F1732324606778347&width=500

 

Prokázat, že Okamura v tomto případě nemluvil pravdu, nebude pro europoslance problém. Ze záznamů hlasování je patrné, že v konkrétním případě hlasovali všichni tři proti návrhu. Z českých europoslanců hlasovali pro jen Stanislav Polčák a Luděk Niedermayer (oba za TOP 09).

 

Navíc rezoluce se netýkala toho, jestli proti členských zemím, které neplní migrační kvóty, uplatnit sankce, to ani není v pravomoci Evropského parlamentu! Europoslanci hlasovali o rezoluci, zda má Evropská komise vůči těmto zemím spustit řízení o neplnění povinností.

 

 

 

Okamura webu Info.cz řekl, že trestní oznámení vyjadřuje zoufalství lidoveckých europoslanců nad činy, které svým hlasováním provedli a které budou mít pro Česko katastrofální důsledky.

 

"Tomio Okamura je naprostý lhář a podvodník, který si neověřuje informace a šíří je mezi lidi. Svojí kampaň postavil na lži. Okamura není schopen v této republice něco udělat. Pokud někdo lže před volbami, bude lhát i po volbách a myslím si, že by takoví lidé neměli reprezentovat Českou republiku," řekl Zdechovský ve videu, které sdílel na facebooku.

 

Celá reakce europoslance Zdechovského

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTomZdechovskyEP%2Fvideos%2F742780142576930%2F&show_text=0&width=264

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688