Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  07.09.2017 17:28:23

Yardeni: Akcie se chovají jak ve Star Treku

Americký akciový trh se chová jako vesmírná loď v seriálu Star Trek. Jeho cesta míří tam, kam se ještě nevydal žádný člověk předtím. Index S&P 500 dosahuje nových maxim, od března 2013 prodělal jen dvě větší korekce. Během předchozího býčího cyklu byl na neprobádané půdě jen 133 dní, ale nyní se nad dřívějšími maximy pohybuje už mnohem déle. Gravitační síly, které by ho táhly zpět, jsou ale minimální a této raketě zatím palivo nedochází, píše na svém blogu ekonom a investor Ed Yardeni:

Mezi fundamentální ukazatele, které s oblibou používám, patří fundamentální indikátor akciového trhu FSMI. Ten se během předchozích dní posunul na nová maxima a jeho korelace s vývojem celého akciového indexu je vysoká:



FSMI ovšem nefunguje jako vedoucí indikátor akciového trhu. Tak nefunguje nic, protože samotné akcie jsou vedoucím indikátorem. Je také součástí indexu vedoucích indikátorů LEI. Výše uvedený graf tak jen potvrzuje celkový směr, kterým se akcie vydávají, a je pravděpodobné, že býčí trend zůstává neohrožen. 

FSMI se skládá pouze ze tří komponent, které odrážejí sílu či slabost domácí a globální ekonomiky. Jde o index spotřebitelské důvěry (čtyřtýdenní průměr) a můj Boom-Bust barometr. Ten se zase počítá jako index cen průmyslových komodit dělený počtem žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Ceny komodit dosáhly dna na konci roku 2015 a od té doby posílily o 30 %. Ceny mědi dokonce v posledních dnech rostou téměř vertikálně. 

Z druhého obrázku je zřejmé, že spotřebitelská důvěra vykazuje vysokou korelaci s valuací trhu. PE indexu S&P 500 se drží nad hodnotou 17, ale děje se tak na pozadí slušné spotřebitelské důvěry.




 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688