Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  31.08.2017 11:18:07

Central Group zdvojnásobil zisk na rekordní 1,2 mld. Kč

 

Společnost Central Group loni zdvojnásobila čistý zisk. Dosáhla tak rekordního výsledku ve výši 1,2 miliardy korun. Vyplývá to z konsolidovaných výsledků koncernu Central Group, který čítá přes 70 firem. Příjmy dosáhly 5,5 miliardy korun, a to jednak z prodeje bytů, domů a parcel a jednak z investic na realitním trhu.

 

roce 2016 vzrostl počet prodaných bytů o čtvrtinu na téměř 1250. Příjmy z prodeje bytů byly ale vyšší skoro o polovinu, a to vzhledem k růstu cenové úrovně na trhu a také díky zařazení většího počtu luxusnějších, zároveň ale nákladově náročnějších, projektů blíže centru Prahy do prodeje.

 

„Central Group zažil rekordní rok, pokud jde o prodej bytů, příjmy i zisk. Letošní rok je pro nás také zcela výjimečný, a to v oblasti investic,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský. Připomněl, že od začátku roku Central Group vynaložil na akvizice rekordní 2,5 miliardy korun, když získal od společnosti PPF sídlo Cetinu, od PSN kancelářské budovy na pražském Žižkově, dále Teslu Hloubětín a velký areál s ubytovnou a kancelářemi v Krči naproti Thomayerově nemocnici. O dalších investicích firma nyní jedná. V minulosti na akvizice Central Group vyčleňoval obvykle 1,5 miliardy korun.

 

Zisku pomohla hlavně Residence Garden Towers

 

Rekordní zisk v uplynulém roce ovlivnil fakt, že tržbami se příjmy z prodeje stávají až v okamžiku převodu prodaného bytu na klienty v katastru nemovitostí, tedy po kolaudaci bytu. V loňském roce přitom firma dokončila Residenci Garden Towers se 700 byty, která se stavěla a prodávala přes dva roky a všechny prodané byty za celou dobu prodeje tak do účetnictví vstoupily jako tržby až v loňském roce poté, kdy byly jednotlivé byty převedeny v katastru na nové majitele. V letošním roce podobnou anomálii s dlouho prodávanou a nově dokončenou stavbou tak velkého rozsahu Central Group neočekává, a proto se zisk s největší pravděpodobností vrátí na úroveň předchozího roku, tedy někde na hranici kolem 700 milionů korun. V roce 2015 Central Group vykázal 637 milionů korun čistého zisku.

 

Zájem o byty je stále obrovský

 

Central Group v letošním roce dává na trh převážně byty středního segmentu. O byty je obrovský zájem, byť jsou již ceny poměrně vysoké. Například plně dokončená Rezidence Na Bertramce šla do prodeje v polovině června. Nyní, za 2,5 měsíce, je více než polovina luxusních bytů vyprodána. Velký zájem je také o velké rozvojové projekty střední kategorie Jižní výhledy ve Stodůlkách, Nad Modřanskou roklí v Kamýku nebo Letňanské zahrady v Letňanech. Všechny tři tyto velké projekty se na podzim dočkají pokračování. Do prodeje a výstavby se připravují další etapy.

 

 

 

 

 

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688