TNBiz (TN.cz)
26.08.2017 21:00:52

Výhled počasí: Příští čtyři týdny budou teplejší, občas zaprší

Podle měsíčního výhledu počasí, který na svých stránkách zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), léto evidentně ještě neskládá zbraně. Následující týdny totiž budou ještě příjemně teplé a srážky je nepokazí příliš často.

"Období příštích čtyř týdnů očekáváme teplotně mírně nadprůměrné. Týdenní průměr nejvyšších denních teplot v prvních dvou týdnech předpovědi (28.8.-10.9.) očekáváme kolem 23 °C, ve třetím týdnu předpovědi (11.-17.9.) kolem 22 °C a v posledním týdnu předpovědi (18.9.-24.9.) kolem 20 °C," uvedli meteorologové na svých stránkách.


Že bude příští měsíc opravdu teplejší, než je obvyklé, ukazuje pohled na dlouhodobou průměrnou teplotu pro toto období, která činí 14,1 stupně. Vůbec nejtepleji bylo loni, kdy meteorologové v průměru naměřili teplotu 17,4 °C. Nejchladněji naopak před 21 lety, kdy byl průměr na hodnotě 11,6 °C.



Pokud jde o množství srážek, dlouhodobý průměr v daném období je 56 milimetrů, hodnoty ovšem mohou kolísat mezi 37 až 68 milimetry.


Meteorologové věří, že konec srpna a většina září z tohoto průměru nijak nevybočí, déšť by přitom měl být rovnoměrně rozložený do všech čtyř nadcházejících týdnů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty