Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Podnikání  |  19.08.2017 19:28:38

Češi prodali v Chile solární elektrárnu za 3,5 miliónu dolarů

Elektrárna Cuz Cuz se rozkládá na ploše více než jedenácti fotbalových hřišť Solek Group prodala solární elektrárnu Parque Solar Cuz Cuz o instalovaném výkonu 3,07 MWp v Chile. Jediná fotovoltaická elektrárna s ryze českými vlastníky v Latinské Americe tak změnila majitele. Novým vlastníkem se stal  chilský fond zaměřený na investice do obnovitelných zdrojů energie, jehož správcem je společnost Ad Capital Servicios Financieros, který  ji koupil za 3,5 milionů USD Tento fondChile obhospodařuje více než 100 MWp ze solárních elektráren Získané finanční prostředky z prodeje hodlá Solek Group využít na financování dalších zhruba dvaceti projektů solárních parků v Chile.

Elektrárna Cuz Cuz se rozkládá na ploše více než jedenácti fotbalových hřišť a nachází se 300 kilometrů severně od hlavního města Santiaga. Její solární panely jsou umístěné na speciálních natáčecích stojanech, které umožňují maximálně využívat sluneční svit v průběhu celého dne.Elektrárna byla do sítě připojena na konci roku 2016. Jedná se o pilotní projekt fotovoltaické elektrárny Solek Group v Chile a o jedinou solární elektrárnu, kterou postavila ryze česká firma v Latinské Americe vůbec.V Chile je nyní otevřené okno pro investice do obnovitelných zdrojů energie. Vzhledem k přírodním podmínkám, tedy nejvyššímu slunečnímu osvitu vůbec, je to právě solární energetika, která má v této zemi velký potenciál,“vysvětluje majitel Solek Group Zdeněk Sobotka„Chilská vláda se navíc rozhodla výrazně snížit závislost na fosilních palivech a do roku 2035 chce z obnovitelných zdrojů získávat až 60 procent energie. V loňském roce přitom tento podíl činil pouze 12 procent. Nárůst tak má být téměř pětinásobný.“

Solek Group v chilské expanzi úspěšně pokračuje. Má připraveny další projekty, které budou financovány výnosem získaným z tohoto prodeje a z prodeje pětiletých dluhopisů Solek Group s pevným úrokem 6,2 %, jejichž veřejná nabídka byla zahájena letos v dubnu a stále probíhá. Zprostředkování prodeje dluhopisů zajišťuje společnost Fincentrum, a. s.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688