Patria (Patria Finance)
Investice  |  13.08.2017 07:36:00

Víkendář: Putinovi k úspěchu stačí, aby si sundal tričko

Je srpen a ruský prezident Vladimir Putin se vydal do Tuvy. To je místo, kde se obvykle fotí bez trička. A globální média jsou jeho fotografií plná. Pohybujeme se sice v okurkové sezóně, ale i tak je tato jejich pozornost výjimečná. Nevěnují mu ji totiž pouze bulvární deníky, ale také média jako New York Times, The Washington Post či Time. Jen málokterý státník se může chlubit podobným úspěchem, komentuje Bloomberg.

Putin bez trička už přitom není nic nového – mohli jsme jej takto spatřit na fotografiích z roku 2007 či 2009. Na rybaření v roce 2013 bylo pravděpodobně příliš chladno, ale alespoň jsme se mohli potěšit jeho fotkou, na které dává pusu velké štice, kterou chytil. 

Putin bez trička na koni, při rybaření a jiných aktivitách v nás má ve spojení s krásnou přírodou evokovat macho romantiku ruského prezidenta, který ovšem celý svůj život žije ve velkých městech. I tak se ale můžeme ptát, proč Kreml podobné fotografie neustále šíří a proč jim globální média věnují nějakou pozornost. Putin vypadá na svých 65 let velmi dobře a je pochopitelné, že pro jeho domácí obecenstvo jde o významnou zprávu. Jeho pozice se před volbami v roce 2018 zdá být neotřesitelná. Tyto volby budou sice jen parodií na demokracii, ale i tak chce Putin dát najevo, v jak dobré kondici po 17 letech vládnutí stále je. 

Na druhou stranu ale musí být Putinovi i jeho lidem jasné, že řada lidí si bude z jeho fotografií dělat legraci. Na sociálních sítích těchto vtipů koluje mnoho. Putin totiž právě nevyniká v rybaření ani v hokeji a velký dojem nebudí ani pečlivě vybrané záběry z jeho zápasů v judo. O Leninovi se říkalo, že jeho mozek má rozdílnou strukturu než u jiných lidí a právě proto měl tak geniální nápady. Putin podobný kult nevytváří, používá sílu a vychytralost. A stále více se zdá, že se svými macho fotkami cílí zejména na společnost na Západě. 

Západní média mají k Putinovi onen vztah, který je kombinací lásky a nenávisti. Pohoršují se nad fotkami Putina, které podle nich ukazují na jeho nevkus a macho pohled na svět, ale zároveň je přitahuje jeho image zlého hocha. A ruská komunikační strategie směrem k Západu je založena na zesměšňování a trollování. Putin bez trička s tmavými brýlemi na člunu uprostřed sibiřského jezera nevypadá na to, že jej zajímají sankce uvalené na Rusko Spojenými státy

Putin se možná nesnaží o srovnání s téměř obézním Donaldem Trumpem. Z jeho fotek je ale zřejmé, že zatímco americké tajné služby mají plné ruce práce s vyšetřováním ruských intervencí během prezidentských voleb, Putin si užívá na rybách. Západní média ale tuto jeho hru hrát nemusí. Je sice léto, ale dá se nabídnout i něco jiného. Co takhle zaměřit se na prázdninové fotky Angely Merkelové: Putin už další zvyšování své popularity nepotřebuje. 


Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

18.08.2019Víkendář: Nám jeden Stalin stačil Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688